Βόλος: Συγκεντρώνουν υπογραφές για την διευθύντρια του σχολείου

Βόλος: Συγκεντρώνουν υπογραφές για την διευθύντρια του σχολείου

 Την συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να παραμείνει στη θέση της, η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου, κ Μαρία Διούδη, ξεκίνησαν οι γονείς των μαθητών του Σχολείου, που βρίσκεται στην συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου, αντιδρώντας στο νέο τρόπο αξιολόγησης των διευθυντών, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη το έργο του καθενός στα σχολεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, του 9ου Δημοτικού, οι γονείς φοβούνται το πολύ πιθανό ενδεχόμενο, η διευθύντρια του Σχολείου να μην καταφέρει να παραμείνει στη θέση της, παρά το γεγονός ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα από τη θέση της.

Συγκεκριμένα κατάφερε, με μεγάλο αγώνα, τα παιδιά 12 οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, να έχουν ζεστό φαγητό και το πρωί, και το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του Ολοήμερου, όπως και τα παιδιά του τμήματος ένταξης, καθώς στο σχολείο φοιτούν παιδιά από Κίνα, από Βουλγαρία και Αλβανία.

Η παροχή γευμάτων γίνεται με τη συνδρομή της Εκκλησίας και του Συλλόγου Γονέων και οι γονείς τονίζουν ότι έχει επιτευχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λιποθυμίες μαθητών από την πείνα.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος, οι γονείς των μαθητών και κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν την αγάπη τους προς τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Διούδη, η οποία, εδώ και έξι χρόνια έφτασε το σχολείο σε φοβερό επίπεδο, κτιριακά και μαθησιακά, ένωσε την περιοχή, και προσέλκυσε μαθητές και από άλλες περιοχές της πόλης, ακριβώς λόγω της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται σε αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος, όταν η διευθύντρια ανέλαβε τα καθήκοντά της, το σχολείο είχε 60 μαθητές, ενώ σήμερα φοιτούν 173, μαζί με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που συστεγάζεται.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησε την συγκέντρωση υπογραφών υπέρ της παραμονής της κ. Διούδη στη θέση της, από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι υπογραφές αυτές, με ψήφισμα του Συλλόγου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Π. Λιμεναρχείου, φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος και παλιών μαθητών, θα σταλούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αντιπροέδρου του Συλλόγου, κ. Ευάγγελου Θώμου, ο οποίος επέλεξε να φέρει το παιδί του στο συγκεκριμένο σχολείο από τη συνοικία Οξυγόνου, όπου μένει τα τελευταία οκτώ χρόνια, μόνο και μόνο γιατί στο σχολείο αυτό γεννήθηκε ο εθελοντισμός, που επικρατεί και στη συνοικία.

Για το έργο της διευθύντριας είπε ακόμη, ότι κατάφερε να ενώσει τους γονείς, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά έργα με εθελοντική εργασία. «Είναι άδικο αυτή την εκπαιδευτικό, που είναι 20 χρόνια διευθύντρια, να τη γυρίσουν στο θρανίο. Γι’ αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα, να παραμείνει στη θέση της μέχρι να συνταξιοδοτηθεί και αν γίνει αυτό, να εφαρμοστεί ο νόμος», τόνισε και ζήτησε να λαμβάνεται ουσιαστικά υπόψη η γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων στην επιλογή των διευθυντών.

ΠΗΓΗ

Share