Τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής σε συνέδριο του Χάρβαρντ

Τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής σε συνέδριο του Χάρβαρντ

Διεθνείς επιστήμονες και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά, The Cooking Odyssey, θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, στο πενταήμερο συνέδριο/διαδραστικό event, Mediterranean Diet and Health, που θα πραγματοποιηθει στις 16 με 20 Οκτωβρίου, στο Sani Resort.

Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους πλέον ειδικούς τα οφέλη και τις τελευταίες εξελίξεις για τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και να επισκεφτούν ελαιοτριβεία, οινοποιεία, και τυροκομικές μονάδες και να γευτούν ελληνικά προϊόντα.
Συντονιστής είναι ο αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Στέφανος Καλής.

Ο καθηγητής του Π.Θ. Δ. Κουρέτας

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι διακεκριμένοι ομιλητές:
-Walter Willett, Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, καθηγητης ιατρικής στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
-Frank Sacks, Καθηγητής Διατροφής και Καρδιαγγειακής Πρόληψης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
-Αντωνία Τριχοπούλου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
-Στέφανος Κάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής στη Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ
-Ramon Estruch, Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και συντονιστής της έρευνας PREDIMED
-Προκόπιος Μαγιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
-Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΠΗΓΗ

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *