Άμεσος ο κίνδυνος πτώχευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και συντηρητική κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ προχωρά η εταιρεία ΕΡΓΗΛ, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη τύπου, ο τελών σε αργία δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης όλων απέναντι στην εταιρεία, μπροστά στον κίνδυνο πτώχευσης της εταιρείας.

Η εταιρεία θα προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και διεκδικώντας ποσό 11 εκ. ευρώ. Η εκτίμηση είναι ότι “η επίθεση της ΕΡΓΗΛ” θα εκδηλωθεί τις επόμενες 20 ημέρες, ενώ τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα ο διευθύνων σύμβουλός της βρίσκεται στο Βόλο.
«Υπάρχει ενδεχόμενο η ΔΕΥΑΜΒ να πτωχεύσει, παρά τον αγώνα που δώσαμε από τότε που αναλάβαμε τα ηνία του δήμου” δήλωσε ο Α. Μπέος και ζήτησε τη συστράτευση όλων των πολιτών, ακόμη και των πολέμιων της δημοτικής αρχής. “Όλοι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες να συστρατευθούν και να αφήσουν τους μικροπολιτικούς χειρισμούς. Να συστρατευθούν και οι δημοσιογράφοι. Από εγκληματικούς χειρισμούς βρεθήκαμε σε αυτή τη δυσχερή θέση».

Εξέφρασε την ελπίδα ο δικαστής που θα χειριστεί το θέμα των ασφαλιστικών να διαθέτει ακεραιότητα, ήθος και συνείδηση. “Κάποιοι βρήκαν ένα παράθυρο του Νόμου και προσπάθησαν να κλέψουν και τον τελευταίο πολίτη της πόλης, αποκρύπτοντας τα πραγματικά στοιχεία και παραπλανώντας δικαστές.Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά είχε παρέλθει ο χρόνος των ενστάσεων”. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην καλή προετοιμασία που έχουν κάνει οι νομικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της επιχείρησης για να την υπερασπιστούν. «Δε νομίζω να υπάρξει δικαστής που θα επιστρέψει σε αυτή την «καμόρα» να βάλει χέρια στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Εκτιμώ ότι δεν παρουσιάστηκαν τα πραγματικά στοιχεία κι επίσης έγιναν τρομερές εγκληματικές παραλείψεις και βγήκαν οι αποφάσεις που βγήκαν τόσο στο Πρωτοδικείο Βόλου όσο και στο Εφετείο Λάρισας. Θα κοιτάξουμε να αποτρέψουμε αυτή την επίθεση. Υπάρχει αγωγή κατατεθειμένη από τη ΔΕΥΑΜΒ από αυτή τη δημοτική αρχή. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας”, εξήγησε.

Τέλος, απέστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου που ήταν ένας από τους δικηγόρους του, που ασχολούνταν με την προσωπική του δικαστική υπόθεση σχετικά με τους στημένους αγώνες.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ