Έγκριση κατά πλειοψηφία του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος

Οι μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου Βόλου καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Βόλου για το 2018 στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 102,5 εκ. Ευρώ ενώ το τεχνικό πρόγραμμα στα 14,5 εκ. Ευρώ.

Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί και για τα δύο θέματα στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλήςτης μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς και τα καταψήφισε. Η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης”, Νατάσσα Οικονόμους άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός καθώς υπήρξαν αλλαγές στο αρχικό σχέδιο που εστάλη στους συμβούλου, και τους παραδόθηκε την τελευταία στιγμή. «Αντιμετωπίζετε  με προχειρότητα ένα κορυφαίο για τον Δήμο ζήτημα και το σχέδιο που καταθέσατε είναι αποτέλεσμα αποτυχίας, απραξίας, ψεύτικης εικόνας και προχειρότητας» προσέθεσε απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Βόλου Θ, Θεοδώρου και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβα.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην προχθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου Βόλου στην Επιτροπή Διαβούλευσης για πρόβλεψη επιχορήγησης μέσω του προϋπολογισμού Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων με το συνολικό ποσό των 495.000 ευρώ, λέγοντας πως «η διαδικασία πρέπει να γίνει με απόλυτη διαφάνεια και στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα».

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Οικονομικών του δήμου Βόλου, Βάσω Παπαδανιήλ, παρατήρησε ότι η κ. Οικονόμου μιλά απλά για να κάνει αντιπολίτευση ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο προϋπολογισμός αλλάζει μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο προϋπολογισμός θα αποσταλεί για έγκριση στο Παρατηρητήριο και μέχρι τελευταία στιγμή μπορούν να γίνουν διορθώσεις. Η αποστολή διαφορετικών σχεδίων οφείλεται σε λάθος υπαλλήλου σε μια επιχορήγηση, η οποία αναγράφηκε δυο φορές και διορθώθηκε» εξήγησε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τα ποσά που έχει λάβει ο Δήμος το 2017 από επιχορηγήσεις ΣΑΤΑ και ΚΑΠ βάσει της κείμενης Νομοθεσίας με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβα να του απαντά ότι ο δήμος εισέπραξε 300.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ, ενώ οι πόροι από τους ΚΑΠ είναι ίδιοι. Επιπλέον ανέφερε ότι από το 2018 περικόπτονται από τους δήμους οι φόροι ζύθου και ο φόρος διαφήμισης.

ΠΗΓΗ