Έκθεση Φωτογραφίας στο “Δίαυλο” – ert.gr

To Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου πραγματοποιεί την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 , στις 8:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαύλου (Σκενδεράνη 11), τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, της «Φωτογραφικής Ομάδας του Διαύλου».

Το μάθημα της φωτογραφίας εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπαιδευτική χρονιά 2016-2017, λειτούργησαν στο Δίαυλο τρεις κύκλοι παρακολούθησης μαθημάτων Φωτογραφίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν, με 48 έργα τους, 7 από τα μέλη της Ομάδας που παρακολούθησαν το Β κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας, με επιμορφωτή τον κ.Λέοντα Μουρτζούκο.  Πρόκειται για τη 46ⁿ έκθεση φωτογραφίας στα 26 χρόνια λειτουργίας της ομάδας και τα μέλη που εκθέτουν είναι τα εξής:

Δήμητρα Βαλωμένου: Με την ενότητα «Sweet Still Life» μας παρουσιάζει τη γλυκιά πλευρά της ζωής που, όπως μας λέει, ακόμα και κάποτε αθέατη, μας αρκεί απλώς ν’ αλλάξουμε οπτική γωνία για να τη δούμε.

Βαγγέλης Βογιαντζής: Μας παρουσιάζει στην «Οξείδωση», που είναι χαρακτηριστικό της επιφανειακής διάβρωσης του σιδήρου… μια εικαστική αλληγορία για πράγματα και καταστάσεις του σήμερα…

Ελένη Βουραζέρη: Μας λέει ότι το καρνάγιο είναι όμορφο γιατί παρασύρει το νου και τη ψυχή, ότι χάνεσαι στα χρώματα, στις σκουριές, στους ήχους και στις σκιές…

Πηνελόπη Γερμάνη: Μας λέει στην ενότητα «Περιμένοντας…» πως προσπαθούμε να βρούμε ένα κίνητρο, ή τη στιγμή που ο φόβος κοιτάζει απ’ την άλλη μεριά, ή πότε οι ανασφάλειες μας θα πάνε στην άκρη και θα μας δώσουν την άδεια να λειτουργήσουμε.

Τζένη Γεωργακάκου: Μας δείχνει με τις «Σχισμές φωτός» μια οπτική που αφήνει τη φαντασία μας να ταξιδέψει μέσα τους. Ένα  καλειδοσκόπιο φωτός που παίρνει διαφορετικές μορφές αναδύοντας ποικίλα συναισθήματα.

Κωνσταντίνα Καραΐσκου: Μας λέει «Με τα μάτια ενός καθρέφτη» πως όταν οι άνθρωποι επινόησαν τους καθρέφτες, απλά μιμήθηκαν την φύση. Ωστόσο αυτό που γοητεύει περισσότερο είναι το γεγονός ότι πίσω από τις επιφάνειες που λειτουργούν ως κάτοπτρα, υπάρχουν κρυμμένοι ολόκληροι κόσμοι!

Βάσω Προβελέγγιου-Λεπίδα

Βάσω Προβελέγγιου-Λεπίδα: Μας λέει ότι στο «Ταξίδι», αποτυπώνοντας στιγμές της τρίτης ηλικίας, ότι συνειδητοποίησε πως η ζωή είναι ένα ονειρεμένο ταξίδι που δεν θέλουμε να φτάσει στο τέλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Μαΐου 2017 έως τις 6 Ιουνίου 2017. Ώρες λειτουργίας εκθετηρίου: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-20:30.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421033692. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Πανθεσσαλική Ημερίδα Γερμανικών - ert.gr
Next Έργα αποκατάστασης του δρόμου στη διασταύρωση προς τον Κισσό Πηλίου