Έλεγχος για φυματίωση στα νήπια της Μαγνησίας

Ξεκίνησε σήμερα η διενέργεια δερμοαντίδρασης Mantoux για τον έλεγχο της φυματίωσης σε όλα τα παιδιά των Νηπιαγωγείων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας, από τη Διεύθυνση Υγείας.

Τα νήπια του υπόλοιπου νομού θα εμβολιαστούν από κλιμάκια των Κέντρων Υγείας  που ανήκουν  τα  νηπιαγωγεία και τα οποία Κέντρα Υγείας προμηθεύονται τα εμβόλια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η κάλυψη των εμβολίων Mantoux γίνεται από το Υπουργείο Υγείας  και στο οποίο θα αποσταλούν  τα  αποτελέσματα της δράσης μετά την ολοκλήρωση  του προγράμματος.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με την Δ/νση Υγείας ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη τον εμβολιασμό παιδιών νηπιαγωγείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Έχουμε προμηθεύσει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με εμβόλια Μαντού, προκειμένου να εμβολιαστούν και τα παιδιά στον υπόλοιπο Νομό. Ως Περιφερειακή Ενότητα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτό ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας υγείας».

ΠΗΓΗ

Prev Παράταση καταβολής οφειλών στο δήμο Αλοννήσου
Next Υποχρεωτικό το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων