Έργα 15εκ ευρώ για το δήμο Βόλου

Δεκαεπτά έργα προϋπολογισμού 15,1 εκ. θα υλοποιηθούν στο Βόλο στο πλαίσιο της έγκρισης του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπλασης. Σήμερα υπογράφηκε η έγκριση από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό παρουσία του δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη. Για “σημαντικό πρόγραμμα για την αναμόρφωση της πόλης που δίνει λύση και σε πάγια προβλήματά της, έκανε λόγο ο κ. Αγοραστός.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσό ύψους 5 εκ. ευρώ κατευθύνεται στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Επιπλέον ανακατασκευάζεται ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της πόλης, γίνονται δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομοι, πεζοδρομήσεις και πεζοδρόμια. Επιπλέον εγκαθίσταται σύστημα λειτουργίας δανειζόμενων ποδηλάτων, αναμορφώνεται το κτίριο του Κέντρου Κοινότητας, γίνονται δύο χώροι στάθμευσης στην οδό Μαιάνδρου και στην οδό Αβέρωφ στη Ν. Ιωνία, αναμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου, υποστηρικτικές διαδικασίες για νέες ΚΥΝΣΕΠ, job centers που θα εκπαιδεύουν και θα συμβουλεύουν όσους επιθυμούν να βρουν δουλειά, παρέμβαση στους Ρομά και για τη λειτουργία κοινωνικών δομών στο Δήμο Βόλου, όπως αστέγων κ.α.

Όλα τα έργα

Ο κ. Αγοραστός εξήρε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το δήμο Βόλου και επισήμανε ότι όλα κατέστησαν εφικτά μέσω του νέου ΕΣΠΑ καθώς δεν υπήρχαν μεταφερόμενα έργα από το παλιό να δεσμεύσουν κονδύλια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Βόλου Θ. Θεοδώρου, επισήμανε ότι το πρόγραμμα αυτό έρχεται να κουμπώσει με έργα που θα γίνουν από πόρους του δήμου. “Δώδεκα έργα εντάσσονται στο ΕΤΠΑ και 15 έργα σε δράσεις που εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Τα βασικότερα από αυτά είναι το δημοτικό θέατρο που ο δήμος θα συμβάλλει με 2.200.000 ευρώ”. Επιπλέον ανέφερε ότι όλα τα έργα είναι ώριμα προς ένταξη, από τη στιγμή που θα ανοίξει η πρόσκληση από την Περιφέρεια.
Τέλος ο κ. Αγοραστός εξήγησε ότι η όποια καθυστέρηση υπήρξε για την έγκριση του προγράμματος έγκειται στις πολλές εγκρίσεις που έπρεπε να δοθούν. “Το αρχικό πρόγραμμα που είχε περάσει ήταν διαφορετικό, και έγινε αναμόρφωσή του. Το επικαιροποιημένο θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου προς έγκριση και μετά θα υπάρχει συνεργασία και με Αποκεντρωμένη ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί η πρόσκληση για τα έργα όλα μαζί. Το καθένα όμως θα δημοπρατείται ανάλογα με την ετοιμότητά του”, εξήγησε ο κ. Αγοραστός.

Επιπλέον παρατήρησε ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση από την επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης, σύμφωνα με το νέο νόμο, ενώ διαβεβαίωση ότι πόροι δεν πρόκειται να χαθούν.

ΠΗΓΗ