Έτοιμος ο εκθεσιακός χώρος “Ρήγας Βελεστινλής”

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που προέβλεπε η Μουσειακή μελέτη για τη διαμόρφωση του Εκθεσιακού Χώρου-Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» η οποία εκπονήθηκε από ειδική μελετητική ομάδα και ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από το Σεπτέμβριο του 2017.

Ο δήμος ολοκλήρωσε και τις  απαιτούμενες εργασίες που επεβλήθησαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για την προστασία των εκθεμάτων που φιλοξενούνται και κυρίως της “Χάρτας του Ρήγα” και οι οποίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση σκιάστρων – κουρτινών, αντηλιακών μεμβρανών σε όλες τις γυάλινες επιφάνειες για την προστασία της Χάρτα από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και των απαιτούμενων ηλεκτρονικών και ψηφιακών μέσων.

Τέλος ολοκληρώθηκαν και από την ΔΕΔΔΗΕ και οι εργασίες σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης καμερών και συναγερμού σε όλο το κτίριο με ειδικούς κωδικούς πρόσβασης, όπως και η ολοκλήρωση του κλιματιστικού συστήματος του χώρου και του μικροκλίματος που θα φιλοξενηθεί η Χάρτα του Ρήγα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι επισκέψιμος από το Σεπτέμβριο πλήρως εξοπλισμένος για να φιλοξενήσει τους επισκέπτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

ΠΗΓΗ