Αθώος ο νεαρός αγρότης για τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο νεαρός αγρότης, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, που κατηγορούνταν για στάση από κοινού στα επεισόδια έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 13 Μαρτίου 2015. Με την ανάγνωση της απόφασης η αίθουσα του δικαστηρίου που ήταν κατάμεστη από κόσμο όπως και οι διάδρομοι, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ στους διαδρόμους ακούγονταν το σύνθημα, “ “Δημάρχοι και συμβούλοι ακούστε το καλά, κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα νερά”. Ο ίδιος ο αγρότης μετά την απόφαση επισήμανε ότι “το ζήτημα της άρδευσης πρέπει να λυθεί μέσα στα δημοτικά συμβούλια και όχι με ξύλο, χημικά και καταστολή”.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό Βαγγέλης Γαλανόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση που χαρακτήρισε αναμενόμενη. “Έγινε αυτό που περιμέναμε. Κάποια στιγμή όλες αυτές οι κατηγορείς σε βάρος του κατηγορούμενου θα εξέπιπταν. Δεν έφταιγε σε τίποτα. Στην ουσία δηλαδή και ξύλο φάγαμε και έψαχναν να βρουν κάποιο να τον βασανίσουν, ένα νεαρό αγρότη εδώ και ενάμισι χρόνο. Νομίζω ότι αυτό είναι μια δικαίωση του αγώνα που κάναμε. Και από την αγόρευση του εισαγγελέα πιστοποιήθηκε η τιμιότητα του αγώνα μας και οι προθέσεις μας να υπερασπίσουμε αυτό το πράγμα που λέγεται νερό.

Το κάνουμε για επτά χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με ειρηνικό τρόπο όπως κάναμε και εκείνη την ημέρα. Αυτό που διεκδικούμε είναι το δικαίωμά μας να βρισκόμαστε στους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Γι αυτό διαδηλώναμε και εκεινη την ημέρα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ όπου συζητούνταν κεκλεισμένων των θυρών ο κανονισμός άρδευσης”, επισήμανε.

ΠΗΓΗ