«Ακολουθώντας τις μουσικές των Χαΐνηδων»-Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στη μουσική των «Χαΐνηδων» θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, από το Μουσικό Σχολείο, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8:30 μμ.. Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Είκοσι χρόνια μετά, το Μουσικό Σχολείο Βόλου με 550 μαθητές σήμερα ακολουθεί πιστά τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την συνεχή προσφορά στους μαθητές και στην παιδεία που αξίζουν. Η παρουσία του σχολείου στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης είναι επίσης γεγονός που δημιουργεί από μόνο του μια παράδοση και έναν θεσμό.

Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Μιχάλης Χατζηκοτέλης, τη χορωδιακή επεξεργασία και τη διδασκαλία της χορωδίας η Ευφροσύνη Παναγιωτακοπούλου, ενώ από τους καθηγητές του σχολείου συμμετέχουν ο Χρήστος Λιόλιας στο ακορντεόν και η Έττα Γκαβαλέκα στο κοντραμπάσο.

Εξίσου σημαντική γι αυτή την συναυλία είναι και η συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετέχουν στην πολυμελή χορωδία εμπλουτίζοντάς τη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια διευρυμένη διάσταση στη σημαντική αυτή προσπάθεια. Συγκεκριμένα συμμετέχουν μαθητές του 7ου και 22ου Δημοτικού Σχολείου με υπεύθυνη τη Μαρία Μαλισιώβα, του 20ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου με υπεύθυνη την Ειρήνη Μαλισιώβα, του 10ου Δημ. Σχολείου με υπεύθυνη τη Μαρία Ταλιαδούρου και του 14ου και 29ου Δημοτικού με υπεύθυνη την Αικατερίνη Χατζούλη.

Το πρόγραμμα της βραδιάς είναι αφιερωμένο στη μουσική των «Χαΐνηδων». Αγαπημένες μουσικές της Κρήτης, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα και χορωδία θα μας οδηγήσουν στις ευαίσθητες νότες της Τέχνης.
Εισιτήρια διατίθενται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ τέρμα, τηλ 2421047155, στο βιβλιοπωλείο «Πέννα» Σπυρίδη 21 και στον Μουσικό Οίκο Κεχαΐδη, 28ης Οκτωβρίου 118. Γενική είσοδος 5€.

ΠΗΓΗ