Ακόμη και αποχή από εφημερίες εξετάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Βόλου

ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Για δυναμικές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα προετοιμάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Βόλο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ που κατατέθηκε για να ψηφιστεί σήμερα, στη Βουλή.

Τόσο στον Βόλο, όσο και στα νοσοκομεία των υπόλοιπων Θεσσαλικών πόλεων (πλην του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας), οι γιατροί δεν πρόλαβαν να οργανωθούν ώστε να συμμετέχουν στην σημερινή απεργία που κήρυξε χθες, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Βόλου, κ. Νίκος Χαυτούρας, ξεκίνησαν ήδη, οι προετοιμασίες για κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και οι οποίες – σύμφωνα με τον ίδιο – θα είναι από τις πιο δυναμικές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Η μορφή των κινητοποιήσεων αυτών θα αποφασιστεί, κατά την γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ θα προηγηθεί την Δευτέρα, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί πως, μεταξύ των προτάσεων που θα συζητηθούν, είναι ακόμη και η αποχή από την πραγματοποίηση εφημεριών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για ένα καταστροφικό νομοσχέδιο, το οποίο ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες, η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ