Αλ. Κούγιας: “Στημένη” η υπόθεση σε βάρος του επιχειρηματία από την Αγριά

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 9/2/2018 Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ –

Νέα αναβολή για τις 9 Φεβρουαρίου 2018 πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του 50χρονου επιχειρηματία από την Αγριά, που φέρεται ότι, στις 17 Αυγούστου, επιτέθηκε σε εφοριακούς που πήγαν να κάνουν έλεγχο στο κατάστημά του. Η νέα αναβολή δόθηκε, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στα όπλα του 50χρονου που κατασχέθηκαν από την αστυνομία ύστερα από έλεγχο που έγινε στο σπίτι και στην επιχείρηση του επαγγελματία. Εξάλλου, το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης για επιστροφή των χρημάτων (350.000) που επίσης βρέθηκαν στο σπίτι του 50χρονου και κατασχέθηκαν και αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο μεταξύ, κατηγορηματικός ότι το επεισόδιο που έλαβε χώρα, σε ζαχαροπλαστείο της Αγριάς, πριν δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια ελέγχου εφοριακών στην επιχείρηση, έλαβε αδικαιολόγητα, μεγάλες διαστάσεις, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του καταστήματος, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απειλής κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοφορίας.

Όπως τόνισε ο γνωστός νομικός, λίγο πριν την επανέναρξη της δίκης, σήμερα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε παρασκήνιο που έχει σχέση με την επαγγελματική επιτυχία τουπελάτη του, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που την χειρίστηκε η Αστυνομία, κάνοντας λόγο για «εμπάθεια» κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσχεση ποσού 350.000 ευρώ που βρέθηκαν σε χώρο του σπιτιού του. Επί της ουσίας της υπόθεσης δε, ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως η μόνη κατηγορία εναντίον του – που στέκει – είναι αυτή της παράνομης κατοχής όπλων, τα οποία όμως, δεν χρησιμοποίησε, αφού, όπως είπε, κανείς δεν κατέθεσε ότι είδε ή άκουσε τον επιχειρηματία να πυροβολεί. Επιπλέον έκανε λόγο για «στημένη» υπόθεση από κάποιους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να στηριχθεί η οικονομική πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

«Η ώρα της αλήθειας είναι η ώρα το δικαστηρίου. Πριν την αίθουσα του δικαστηρίου και πριν τη δικαστική διαδικασία ο καθένας μπορεί να πει ο,τιδήποτε . Τα δικαστήρια λειτουργούν με ορισμένους κανόνες. Λειτουργούν με έγγραφα και μάρτυρες. Από αυτά προκύπτει ότι, χωρίς κανένα ενδοιασμό, κανένας δεν κατέθεσε ότι πυροβόλησε ο εντολέας μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, προσθέτοντας πως είναι προς τιμήν των ίδιων των εφοριακών ότι κατέθεσαν πως δεν είδαν, ούτε άκουσαν πυροβολισμό από το εντολέα μου.

Για τους χειρισμούς της Αστυνομίας, υποστήριξε πως υπήρξε εμπάθεια και όσον αφορά στη διατύπωση του διαβιβαστικού  και –κυρίως- όσον αφορά στην κατάσχεση των χρημάτων που – όπως είπε – αδικαιολόγητα κατασχέθηκαν.

«Τα χρήματα αυτά είναι ετών. Το 2005 και το 2006 δραχμοποίησε ρέπος. Δεν υπάρχει πια έλληνας πολίτης που να εμπιστεύεται τις τράπεζες  και δεν κρατάει χρήματα στο σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ο ίδιος μίλησε για παρασκήνιο στην υπόθεση αυτή, το οποίο δεν είναι εμφανές, έχει σχέση με επαγγελματική επιτυχία του συγκεκριμένου ανθρώπου και – όπως είπε – βοά από την ανάγνωση της δικογραφίας.

«Δυστυχώς η κακοήθεια κάποιων ανθρώπων φθάνει στα όρια της επικινδυνότητας» τόνισε, προσθέτοντας πως «έχουν ταράξει τον πελάτη του στους φορολογικούς ελέγχους».

 

 

ΠΗΓΗ