Αλ. Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή (video)

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου και το τέλος της συνεργασίας τους στην κυβέρνηση.

«Κατά τη συνεργασία μας, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής», είπε και ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, όπως είπε, συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας πως είχε ζητήσει από όλους «καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες», κάτι στο οποίο ο κ. Καμμένος ανταποκρίθηκε.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, προσθέτοντας πως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του.

Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Νέος υπουργός Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών», ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει απόψε στις 8 το βράδυ, ομιλία, στο Μέγαρο Μουσικής.

Απευθείας όλες οι εξελίξεις από την ΕΤ1

www.ert.gr

ΠΗΓΗ