Αναβίωση του “Σκοπελίτικου Γάμου” στο πλαίσιο της Σκοπελίτικης Εβδομάδας

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, ο Δήμος Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας» την αναβίωση – παρουσίαση του  «Σκοπελίτικου Γάμου», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο στις 12 Αυγούστου 2017 και συγκεκριμένα στο Παλιό Λιμάνι της Σκοπέλου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθεί στολισμός «νύφης» με την τοπική παραδοσιακή σκοπελίτικη ενδυμασία «Μόρκο», η οποία θα συνοδεύεται με τοπικά σκοπελίτικα τραγούδια γάμου καθώς και κεράσματα του γάμου «χαμαλιά», τα οποία θα προσφερθούν στο κοινό και στην συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε περίοδο με υψηλή τουριστική κίνηση έτσι ντόπιοι, παραθεριστές, τουρίστες Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τοπικό παραδοσιακό γάμο. Σκοπός είναι η διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, των τοπικών παραδόσεων και η διάδοσή τους στις νέες γενιές.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειάς τους καθώς επίσης και την διάσωση της λαϊκής μας παράδοσης, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, έστω και αν αυτές δεν προβλέπονται από διάταξη νόμου, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Αγγελίδη ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Next Αναζήτηση κατοικιών για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Καρδίτσα