Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας για την ημερίδα ΓΣΕΕ

«Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν…» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας, σχολιάζοντας της ημερίδα που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη με θέμα τη 2η αξιολόγηση και την προοπτική της οικονομίας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Ο συνδικαλισμός του κοινωνικού εταιρισμού και της υποταγής στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, του ξεπουλήματος, του συμβιβασμού και της ήττας, για μια ακόμα φορά δείχνει στους εργαζόμενους με ποια πλευρά έχει ταχθεί: Η ΓΣΕΕ, όντας στο πλευρό των κυβερνήσεων, του ΣΕΒ και των λοιπών εκμεταλλευτών της τάξης μας, αφού συναίνεσε επί της ουσίας και στήριξε όλα τα μνημόνια-σφαγεία σε βάρος των εργαζομένων, αφού πήρε θέση στο μπλοκ των ΝΑΙναίκων και των φιλελέδων και υπέρ των μέτρων-σφαγής των εργαζομένων, αφού συνάντησε επανειλημμένα ως «υπεύθυνος θεσμός» το ΔΝΤ και τις τρόικες, αποφάσισε να αναλάβει και μια πολιτική πρωτοβουλία ώστε να λειάνει κι άλλο το έδαφος για την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων και των βάρβαρων πολιτικών.

Το ΙΝΕ, με ευθύνη της ΓΣΕΕ, διοργανώνει ημερίδα –παρέμβαση (;) την Τρίτη 13 Ιούνη με θέμα «Η 2η αξιολόγηση και η προοπτική της οικονομίας» και συνομιλητές τους: Ευκλείδη Τσακαλώτο υπουργό Οικονομικών της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννη Στουρνάρα διοικητή της ΤτΕ, πρώην υπουργό Οικονομικών των Σαμαροβενιζέλων και υπέρμαχο των προγραμμάτων λιτότητας, των μνημονίων και της ΕΕ, Κωστή Χατζηδάκη αντιπρόεδρο της ΝΔ και γνωστό νεοφιλελεύθερο golden boy και τον Φίλιππο Σαχινίδη αναπλ. υπ. Οικονομικών επί Παπανδρέου και υπουργό Οικονομικών επί Παπαδήμου (από το ΠΑΣΟΚ), δηλαδή τους κύριους εκφραστές της βάρβαρης μνημονιακής επίθεσης και της αντεργατικής πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Όλος ο μνημονιακός θίασος και συρφετός επί σκηνής σε μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση για τον εργαζόμενο λαό.
Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να καταγγείλουμε την ΓΣΕΕ , είναι ανοιχτή και ξεδιάντροπη έκφραση της επιλογής που έχουν κάνει δεκαετίες τώρα, να ταχθούν υπέρ των εργοδοτών, των κυβερνήσεων, του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στηρίζοντας και τα μνημόνια και όλους τους αντεργατικούς νόμους που φυσικά έρχονται για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας, απέναντι και εχθρικά στον λαό και τους εργαζόμενους.
Ο μόνος δρόμος είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Για να γίνει αυτό απαιτείται μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής κάθε αντιλαϊκής –αντεργατικής πολιτικής καθώς και των εκφραστών της όπως είναι και η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Απαιτείται πραγματική αντιπαράθεση με τον συνδικαλισμό της υποταγής που ευθυγραμμίζεται με την πολιτική και τη στρατηγική του ταξικού μας αντίπαλου. Απαιτείται κοινή δράση μέσα στους αγώνες και το κίνημα, συμβολή στην ανάπτυξή τους και την κατεύθυνσή τους, για να είναι αγώνες ουσιαστικής ρήξης με το κεφάλαιο και την πολιτική του.
Το μόνο που έχουν να «συζητήσουν» οι εργαζόμενοι με τις πολιτικές δυνάμεις του μπλοκ εξουσίας που ψηφίζει και εφαρμόζει τα αντιλαϊκά προγράμματα και τα βάρβαρα μέτρα, το μόνο που έχουν να πουν οι εργαζόμενοι για την «Οικονομία» στους τραπεζίτες και τους εκπροσώπους τους, στον ΣΕΒ και την εργοδοσία, είναι ότι, για να ζήσουμε αξιοπρεπώς ως εργαζόμενοι, για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να έχει μέλλον η νέα γενιά, χρειάζεται να πάρουμε από τα κέρδη και τον πλούτο τους, να διαγράψουμε τα δάνεια-φέσια που μας φόρτωσαν. Ότι δεν υπάρχει μία οικονομία, αλλά η αιματηρή, άνεργη και μίζερη ανάπτυξη που θέλουν να επιβάλουν για να σωθούν τα κέρδη τους από τη μία, και η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φοροληστεία, τα ξεπουλήματα κι οι κατασχέσεις από την άλλη.
Η δική μας «οικονομία» προϋποθέτει να χάσουν πλούτο και δύναμη αυτοί με τους οποίους συζητάει η ΓΣΕΕ. Και αυτό θα γίνει μόνο με σύγκρουση, με μαχητικούς αγώνες και ανατροπή της πολιτικής τους και όχι με ημερίδες και διαλόγους-πρόκληση».

ΠΗΓΗ