Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης: Σκηνοθετημένο θέατρο το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Υποκριτική στάση καταλογίζουν στους κυβερνητικούς εταίρους τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζητούν εδώ και τώρα προσφυγή στις κάλπες.

Για κακοστημένο θέατρο κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να απευθύνονται και στους βουλευτές των μικρότερων κομμάτων που σκέφτονται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η ΝΔ, μιλά μάλιστα για «σκηνοθετημένο διαζύγιο σε εθνική μετάδοση» που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους.

Από το ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά μιλά για σκηνοθετημένη φαρσοκωμωδία, τονίζοντας πως  τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Για παζάρι μεταξύ των κ. Τσίπρα και Καμμένου κάνει λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που διευκρινίζει πως η κυβέρνηση αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης έχει πολιτική νομιμοποίηση με βάση το Σύνταγμα, όχι όμως στη συνείδηση του λαού.

Το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την Ένωση Κεντρώων σημειώνουν ότι ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τώρα τον πέταξε ως λεμονόκουπα.

Όλο το θέατρο Καμμένου είναι προσυμφωνημένο με τον Τσίπρα: 151 προδότες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, 151+ προδότες ψηφίζουν την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε η Χρυσή Αυγή.

Από τη Λαϊκή Ενότητα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει πως Τσίπρας και Καμμένος ζητούν σωσίβιο ύστατης στιγμής στο στημένο διαζύγιό τους.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Γ. Ευθυμίου

www.ert.gr

ΠΗΓΗ