Αντιρατσιστικό δρώμενο στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Βόλου από την ΑΡΣΙΣ

Εκδήλωση για τα παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων του Βόλου (Μόζας) διοργανώθηκε τη Δευτέρα 20/3/2017 εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, από την Κινητή Μονάδα Βόλου της ΑΡΣΙΣ, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου κρουστών «Caracatu».

Τα παιδιά έστειλαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο μήνυμα για ισότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας, μέσα από ομαδική ζωγραφιά πάνω σε ύφασμα με το σύνθημα “Διαφορετικά χρώματα, ένας κόσμος”, που αναρτήθηκε στον προαύλιο χώρο, όπου ακολούθησε και το μουσικό δρώμενο.

Με την είσοδο τους οι Caracatu παρέσυραν μικρούς και μεγάλους που χόρεψαν με κέφι στο ρυθμό τους, δίνοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση και το δικό τους στίγμα στο μήνυμα κατά του Ρατσισμού.Η εκδήλωση έκλεισε με γευστικό τρόπο χάρη στην προσφορά εδεσμάτων από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 21η Μαρτίου από το 1966, σε ανάμνηση των 69 θυμάτων της επίθεσης σε ειρηνική διαδήλωση κατά των νόμων του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική την 21η Μαρτίου 1960. 

ΠΗΓΗ

Prev Εκπομπή της ΕΡΤ2 για τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς
Next Ιστιοπλοϊκοί αγώνες Skiathos Palace Cup 2017