ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας: Οι στρατιώτες δεν είναι αναλώσιμα υλικά

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο και το χαμό των τεσσάρων αξιωματικών, στην οποία επισημαίνεται: «Είναι ο τραγικός επίλογος μιας μοιραίας πορείας πολεμοκάπηλων κυβερνητικών επιλογών και της βαθύτερης ουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων: Αναλώσιμο προσωπικό και τελετές πένθους έρχονται να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Ποτέ κανείς δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.Ποτέ κανείς δεν παραιτείται. Πάντα όμως οι ΕΔΕ είτε εξαφανίζονται και τα πορίσματά τους μένουν απόρρητα είτε καταλογίζουν Ανθρώπινο Λάθος!
Και όμως, είναι γνωστό ότι τα μέσα του Ελληνικού Στρατού είναι παλαιά -τα ελικόπτερα ΧΙΟΥΙ και τα τεθωρακισμένα Μ113 έχουν πολεμική εμπειρία από το Βιετνάμ- και αντιμετωπίζουν τεράστια έλλειψη ανταλλακτικών.

Ταυτόχρονα, προσωπικό και μέσα είναι εξαιρετικά καταπονημένα εξαιτίας των συνεχών ασκήσεων, του κλίματος πολεμικής ετοιμότητας, που εντάσσεται όχι μόνο στις προσδοκίες καριέρας των διοικητών αλλά κυρίως στις κυβερνητικές αποφάσεις, που έχουν θέσει ως στόχο την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης στην περιοχή. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς και τέσσερις ακόμα αξιωματικούς θα πετούσε κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται τακτικά. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για αγορές νέων όπλων, για προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών, για κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και το Ισραήλ, την ώρα που οδηγεί στην πείνα τους συνταξιούχους, στην φτώχια την πλειοψηφία του λαού. Οδηγεί σε εντατικοποίηση και κλίμα «πολεμικής ετοιμότητας» στις ένοπλες δυνάμεις, δείχνοντας ότι η πολιτική, που εξυπηρετεί τα πιο επιθετικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και  τον εντεινόμενο ανταγωνισμό δύο αδίστακτων αστικών τάξεων για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου δεν διστάζει μπροστά στις ολοένα και εντεινόμενες απώλειες σε καιρό ειρήνης!!
Μόνη λύση ένα μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση της ειρήνης,  των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό. 
Για τις απώλειες των ανθρώπων μας στον στρατό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και αφορούν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Οι αποφάσεις τους Σκοτώνουν. Μέχρι πότε θα μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια φτιάχνοντας ήρωες, για να κρύψουν την υποτέλειά τους στους ισχυρούς της γης; Πόσα χρήματα ξόδεψαν στις περιβόητες αγορές του αιώνα, για να αγοραστούν τα σαπάκια του Βιετνάμ;
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων στους φίλους και συναδέλφους τους».

ΠΗΓΗ

Prev Τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές του Π.Θ. από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου
Next POS από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου στο Δήμο Βόλου