Απαγορευτική για τα ΑμΕΑ η χρήση του λεωφορείου στο Βόλο

Κακές είναι οι επιδόσεις της πόλης του Βόλου αναφορικά με προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες όπως πιστοποιείται και από τη σημερινή δράση του 5ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ Βόλου στο πλαίσιο της προγράμματος free mobility.

Σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στη δράση, έκαναν μία βόλτα με λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο κέντρο του Βόλου και διαπίστωσαν ότι η ειδική ράμπα που διαθέτει το λεωφορείο για να βοηθά στην επιβίβαση και αποβίβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, ή μητέρων με καροτσάκια κ.α. δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί έχουν αναπτυχθεί παρτέρια στην οδό Δημητριάδος, σε άλλα σημεία υπάρχουν παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα στον λεωφορειόδρομο, ή και κάδοι απορριμμάτων.

16425862_10206938358092421_158750637502734967_n

Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μπορεί να έγιναν παρεμβάσεις διαχρονικά αλλά ακόμη απέχουμε πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο ελεύθερης μετακίνηση για όλους στην πόλη. Οι ομάδες των δύο σχολείων εργάζονται πυρετωδώς και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγουν θα τα παρουσιάσουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Παλιά Ηλεκτρική. “Εκεί θα ενώσουμε τις φωνές μας για μία πιο ανθρώπινη πόλη…Οι μαθητές δημιουργούν… οραματίζονται… και μας εκπλήσσουν θετικά”.

ΠΗΓΗ

Prev Δωροθέα Κολυνδρίνη: Προτείναμε μετεγκατάσταση και αρνήθηκαν
Next Καπάκια «αλληλεγγύης και ελπίδας» από Σχολικές Επιτροπές και Πυροσβεστική