Απειλές να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δέχονται έξι βουλευτές (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Νέες φωτιές στο πολιτικό πεδίο ανάβει η αποκάλυψη ότι βουλευτές, κατά κύριο λόγο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τη ΝΔ την καταδίκη της «άθλιας επιχείρησης εκφοβισμού» για να δείξει ότι δεν έχει σχέση με αυτήν.

Είχε προηγηθεί sms ανώτερου στελέχους νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ που έδινε τα τηλέφωνα των βουλευτών, παροτρύνοντας στην άσκηση εκφοβισμού εναντίον τους.

Η δημοσίευση του συγκεκριμένου sms είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να χτυπάνε ασταμάτητα τα κινητά τηλέφωνα έξι πολιτικών προσώπων ακούγοντας απειλές για τη ζωή τους.

To γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η οποία ζήτησε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης τέλεσης κακουργημάτων.

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον Γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ» ανέφερε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού.

Η Νέα Δημοκρατία παραπέμπει στην εξήγηση που έδωσε το στέλεχός τους Σπύρος Αβραμάκος, ο οποίος κάνει λόγο για μια συνήθη πρακτική σε όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο.

“Εμείς πιέζουμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών με επώνυμα μηνύματα.!!
Άλλοι είναι αυτοί που πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται με βία και μολότωφ!!”, ανέφερε ο κ. Αβραμάκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ