Απλήρωτοι παραμένουν από πέρυσι 95 Καρδιτσιώτες καπνοπαραγωγοί

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 95 καπνοπαραγωγοί της περιοχής μας, μέλη του καπνικού συνεταιρισμού. Ειδικότερα με βάση την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσιάκος από τους καπνοπαραγωγούς, οι τελευταίοι παρέδωσαν το προϊόν τους πέρυσι σε ιδιωτική εταιρεία και μέχρι φέτος δεν έχουν πληρωθεί. Όπως γίνεται αντιληπτό οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν να υπάρξει παρέμβαση προς την πλευρά της εταιρείας από το αρμόδιο υπουργείο για να βρεθεί λύση.

Στην επιστολή αναφέρονται:
«Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν 95 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών στο νομό Καρδίτσας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο. Οι καπνοκαλλιεργητές παρέδωσαν πέρυσι τέτοια εποχή το προϊόν τους στην εταιρεία Α. Μιχαηλίδης Α.Ε. και δυστυχώς ένα χρόνο μετά δεν έχουν εισπράξει τα χρήματα τους. Η εταιρεία επικαλούμενη διάφορους λόγους κάθε φορά, δεν εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους καπνοπαραγωγούς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Επειδή ως αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας έχω γίνει δέκτης της αγωνίας των αγροτών μας να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, θα σας παρακαλούσα να δείτε προσωπικά το όλο θέμα και να παρέμβετε άμεσα προς της πλευρά της εταιρίας. Η μόνη αποδεκτή, όπως αντιλαμβάνεστε, λύση είναι η άμεση εξόφληση των παραγωγών. Είμαστε στη διάθεση σας και εμείς ως Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας αλλά και τα 95 μέλη του καπνικού συνεταιρισμού Καρδίτσας, να σας παρέχουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση, όπως και κάθε συνδρομή, στην πρωτοβουλία που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναλάβετε στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».

ΠΗΓΗ