Απολογισμός του έργου της δημοτικής αρχής Βόλου

Χωρίς την παρουσία των αντιπολιτεύσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Αχίλλειο ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Ο ασκών χρέη δημάρχου που έκανε τον απολογισμό άσκησε κριτική για τις απουσίες επισημαίνοντας ότι δεν δεν έχουν την αντοχή να παρακολουθήσουν όλα αυτά που έγιναν την περασμένη χρονιά. “Το μεγαλύτερο fake news” χαρακτήρισε τον απολογισμό η παράταξη “Επιλογή Ευθύνης”.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδώρου άσκησε κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας ότι ήταν απόμακρη και αδιάφορη για τους πολίτες και ότι υπηρέτησε “κομματικά συστήματα που έφεραν τη χώρα και την πόλη μας στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Και είναι απόντες γιατί δεν μπορούν να ακούσουν τι συνέβη και αυτό το χρόνο που πέρασε. Να αντικρούσουν την κριτική και την κατακραυγή. Όχι τη δική μας. Τη δική σας. Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές. Πέρασαν δεκαετίες με άφθονη, απίστευτα γενναία χρηματοδότηση, που θα μπορούσαν να κάνουν το Βόλο μια πρότυπη πόλη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη και δεν έγινε σχεδόν τίποτα και ήρθε η Δημοτική μας Αρχή στην κορύφωση του οικονομικού και κοινωνικού δράματος που βιώνει η χώρα και συμμάζεψε τα οικονομικά του Δήμου, αποπλήρωσε τους προμηθευτές και εξασφάλισε ένα ισχυρό αποθεματικό στα δημοτικά ταμεία”.


Επιπλέον ανέφερε ότι η νυν δημοτική αρχή έθεσε τις βάσεις για ένα “πρωτόγνωρο σε ποιότητα και όγκο έργο” σε όλους τους τομείς ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι η νυν δημοτική αρχή “υπονομεύεται από τα γνωστά παρακμιακά και περιθωριακά στοιχεία, που κάποτε συγκροτούσαν το καθεστώς που διέλυσε την πόλη. Μηνύσεις, αναφορές, καταγγελίες, βρόμικα και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, όλα στην υπηρεσία του σχεδιασμού να μας λυγίσουν και να κάνουμε πίσω…”

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου ανέφερε ότι στις 31 Αυγούστου 2017 ο δήμος είχε ταμειακό υπόλοιπο 19.109.580 έχοντας πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1.094.991 ευρώ προς τρίτους, με επιχορήγηση που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μετά τις απαραίτητες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Ο στόχος για την πραγματοποίηση δαπανών για το Β’ Τρίμηνο του 2017 ανέρχονταν στο ποσό των 35.467.00 ευρώ ενώ η εκτέλεση του είναι το ποσό των 27.071.762 ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι έχει γίνει μεγάλη μείωση των δαπανών κατά 8.395.297 ευρώ.
Το Β’ Τρίμηνο 2017 εισπράχθηκε το ποσό των 45.530.937 ευρώ ενώ ο στόχος ήταν το ποσό των 41.433.260 ευρώ. Τα τακτικά έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών έχουν αυξηθεί κατά 28,16% από την αρχική στοχοθεσία του Δήμου.

Επιπλέον ανέφερε ότι τα μεγάλα έργα θα ξεκινήσουν σε λίγο και του χρόνου η πόλη θα έχει διαφορετική όψη”

Επιλογή Ευθύνης: «Ο “απολογισμός” της δημοτικής αρχής ήταν το μεγαλύτερο fake news»

Το σχόλιο της παράταξής μας «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» για τον «απολογισμό» της δημοτικής αρχής:

«Ο «απολογισμός» της δημοτικής αρχής ήταν το μεγαλύτερο fake news της πόλης.
Όλος ο «θίασος» επί σκηνής. Ο εκτελών χρέη «θιασάρχη» να προσπαθεί να διαβάσει το «σενάριο» που του έγραψαν. Και ο «θιασάρχης» αμήχανος, να νιώθει ότι το «θεατρικό» έργο που παίζεται στην πόλη τρία και πλέον χρόνια τώρα, δεν βγαίνει και σύντομα θα κατεβεί.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Έχουν μπει στον τέταρτο χρόνο της θητείας τους και δεν αξιώθηκαν ακόμη να ξεκινήσουν ούτε ένα νέο έργο με χρήματα του ΕΣΠΑ! Έχουν κερδίσει επάξια το «μετάλλιο» της χειρότερης επίδοσης στην ιστορία όχι μόνο του Δήμου Βόλου, αλλά και του πιο μικρού πρώην Καποδιστριακού Δήμου. Αλλά τι να περιμένουμε, όταν ακόμη δεν εδέησαν να τελειώσουν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που έπρεπε να έχουν παραδοθεί εδώ και δύο και πλέον χρόνια.
Τα 19 εκατομμύρια ταμειακά διαθέσιμα με τα οποία παραμυθιάζουν καθημερινά τον κόσμο, παραδέχονται σήμερα ότι στην πραγματικότητα είναι 300 χιλιάδες.
Ενώ έχουν πια θητεία όση σχεδόν ολόκληρη η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προσποιούνται ακόμη τη νέα δημοτική αρχή και υποδύονται συνεχώς διάφορους ρόλους, για να ξεφύγουν απ’ τις ευθύνες τους και απ’ τη ζοφερή πραγματικότητα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Η μόνη τους έγνοια είναι το πάθος για την εξουσία και η προσπάθειά τους να ελέγξουν τα πάντα, να εκμηδενίσουν κάθε αντίθετη φωνή και να επιβάλουν τοξικό κλίμα στην πόλη.

Πάντως, η «Πύδνα» πέτυχε τρία στα τρία. Και το στάδιο της Νεάπολης μεταμορφώνεται σε «Καμπ Νου». Η ανάπτυξη έφτασε!

ΥΓ 1: Ο κανόνας της Ιστορίας λέει ότι όσοι έκαναν πολιτική με τη λάσπη, εντέλει βούλιαξαν στον βούρκο.
ΥΓ 2: Και όλο τον προϋπολογισμό του Δήμου να ξοδέψουν για λαμπιόνια, την πόλη δεν πρόκειται να τη φωτίσουν. Το μαύρο σύννεφο σκεπάζει τον Βόλο.».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ