Αποχώρησαν εκπρόσωποι του δήμου από σύσκεψη στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνάντηση φορέων στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου που είχαν προσκληθεί να συζητήσουν το θέμα της επικινδυνότητας της οδού Διμηνίου που καθημερινά διασχίζουν οι μαθητές. Τελευταία είχε τραυματιστεί μαθητής μετά την παράσυρση από διερχόμενο αυτοκίνητο, και οι μαθητές είχε προχωρήσει σε κατάληψή του. Από τη σύσκεψη αποχώρησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου που κατήγγειλαν τη διευθύντρια και τον διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης ότι υποκινούν τους μαθητές. Τελικά αποφασίστηκε να διεκδικηθεί μία σειρά παρεμβάσεων ώστε ο δρόμος να καταστεί ασφαλής για τη διέλευση των μαθητών.

Με την έναρξη ακόμη της σύσκεψης υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ της διευθύντριας του σχολείου Κικής Δανιηλίδου και του αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Χρήστου Στεφόπουλου, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλη Γαλάτη και τον πρόεδρο της Δ.Ε. Αισωνίας Γιάννη Στρούγγη. Οι εκπρόσωποι του δήμου κατηγόρησαν την κ.   Κική Δανιηλίδου,  ότι παρακινεί τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και ζητάει πράγματα που δεν γίνονται, όπως πεζοδρόμιο σε ένα δρόμο που είναι στενός. Στη σύσκεψη παρέστη και εκπρόσωπος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου.

Η συνάντηση συνεχίστηκε  παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, της προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα, του υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνόμου Α’ Παύλου Αντάρα, της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και εκπροσώπου του Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου αποχώρησαν  και ζήτησαν από τους γονείς και τους μαθητές να πάνε στο Δημαρχείο Βόλου, για να λύσει η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα που υπάρχει.

Η πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα κατήγγειλε  την απουσία  του Δήμου και της Περιφέρειας και είπε ότι θα συνταχθεί ένα πόρισμα σχετικά  με την επικινδυνότητα του δρόμου, το οποίο θα αποσταλεί στους φορείς. Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ ΑΕ να υπάρξει ένα δρομολόγιο για να εξυπηρετούνται οι μαθητές της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων, αλλά και η μονοδρόμηση της Διμηνίου και να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομος. Ο πρόεδρος της Τοπικής Ι. Στρούγγης θα συγκαλέσει τοπική συνέλευση για να τεθεί το θέμα και να αναζητηθούν λύσεις.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Πέπη Οικονόμου έθεσε θέμα ασφάλειας μετακίνησης των  μαθητών και ζήτησε να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις .

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2016 η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας  είχε χαρακτηρίσει τον δρόμο επικίνδυνο και  είχε προτείνει να γίνουν παρεμβάσεις, ενώ μαθητές είχαν κάνει πορεία για το θέμα μέχρι το Δημαρχείο, χωρίς αποτέλεσμα.

Ανακοίνωση δήμου Βόλου 

Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο με την αντιδεοντολογική του συμπεριφορά, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκ. Σαβελίδης, που πλέον συμπεριφέρεται σαν υποψήφιος πολιτευτής παρά ως υπεύθυνος υπηρεσιακός παράγων και μάλιστα του κατ εξοχή ευαίσθητου χώρου της Παιδείας. Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε και προς την προϊσταμένη του Αρχή, το υπουργείο Παιδείας, αλλά και να ενημερώσουμε την Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνήσει τη δραστηριότητά του.

Τελευταίο κρούσμα η υποκίνηση, μαζί με τη Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου, Δανιηλίδου, των μαθητών σε κατάληψη και διαμαρτυρία κατά της Δημοτικής Αρχής, με ανέφικτα, ως προς την ικανοποίησή τους, αιτήματα και με προφανείς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Σημειώνουμε ότι την υποκίνηση των μαθητικών αντιδράσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, ενώπιον των συμμετεχόντων σε ευρύτατη σύσκεψη που έγινε σήμερα.

Ως Δημοτική Αρχή απευθύνουμε έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς να αγνοήσουν τους συγκεκριμένους ανεύθυνους εκπαιδευτικούς, που φαίνονται να ασχολούνται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της μαθητικής κοινότητας, και να προσέλθουν σε ένα ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο με τα υπεύθυνα στελέχη της Δημοτικής Αρχής σε αναζήτηση και άμεση εφαρμογή των βέλτιστων λύσεων.

Παράλληλα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν για την προκλητική αυτή συμπεριφορά τους Σαβελίδη – Δανιηλίδου, συμπεριφορά που μόνο σε παιδαγωγούς δεν συνάδει.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ