Από το Μιλάνο στα Πυρηναία… από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου

Ο φωτογραφικός χειμώνας κλείνει την φετινή παρουσία του στο καφέ Τέσσερις Εποχές, με ένα ταξίδι στην δυτική Ευρώπη που ξεκινά από το  Μιλάνο και φτάνει μέχρι τα Πυρηναία, αφού διασχίσει τέσσερις χώρες, δώδεκα πόλεις, διαβεί δεκάδες ποτάμια, λίμνες, φαράγγια και βουνά.

Άλπεις- Πυρηναία (240)

Τέσσερις  χώρες σταθμοί στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου. Την Ιταλία της Σαβοΐας, την Γαλλία του κρασιού και των Παπών, της Λούρδης και των ιπποτών, των Ρωμαίων και των Βησιγότθων, του εμπορίου και της τέχνης, των πλουσίων και των φτωχών, του παζλ των πολιτισμών, την λιλιπούτια ορεινή Ανδόρρα και την Αραγωνέζικη Ισπανία στολισμένη με τα όμορφα Πυρηναία…

Άλπεις- Πυρηναία (191)

Η περιήγησή μας σ’ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, θα ξεκινήσει από το Κόμο της Ιταλίας και των Άλπεων, θα περάσει από την Αόστα και το Λευκό όρος, θα διασχίσει την κοιλάδα του Ροδανού  και θα φθάσει  στη Ρωμαϊκή Οράνζ, την Παπική Αβινιόν και την γέφυρα του Γκάρντ. Επόμενος προορισμός η ορεινή  Ανδόρρα, ανεξάρτητο κρατίδιο στα ανατολικά Πυρηναία και από εκεί στα Ισπανικά  Πυρηναία,  την πανέμορφη Τόρλα και το μαγικό πάρκο της Ορντέσα, όπου το στολίζουν βαθειά καταπράσινα και πετρώδη φαράγγια, δεκάδες καταρράκτες,  λιμνούλες και βραχώδη φρύδια. Η συνέχεια θα μας φέρει στην μεσαιωνική Γιάκα και στο ορεινό πέρασμα στην Γαλλία, στο επίσης καταπράσινο και πετρώδες, απαράμιλλης ομορφιάς Γκαβαρνί, για να καταλήξουμε στο μεγάλο Καθολικό θρησκευτικό προσκύνημα της Λούρδης, όπου θα μας καταπλήξει η συμπεριφορά των πιστών. Η συνέχεια θα μας φέρει στην Βησιγοτθική Γαλλία, στην Τουλούζη και την υπέροχη Καρκασόν, την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης.

Άλπεις- Πυρηναία (367)

Ένα ταξίδι στο χρόνο, στο σήμερα, στο χθες και  στο βάθος των αιώνων, σε μνημεία του ανθρώπου και της φύσης. Ένα ταξίδι με πολλές εναλλαγές σε όψη και σε  χρώμα, θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στην  φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές ( Σπυρίδη με Οικονομάκη ) την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στις 21:00.

Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

ΠΗΓΗ