Αύριο στο Εφετείο Λάρισας η δίκη για το θάνατο του Χρ. Ανεστιάδη σε εργατικό ατύχημα στη Χαλυβουργία

Μοιράσου το άρθρο:

Εκδικάζεται αύριο σε 2ο βαθμό, στο Εφετείο της Λάρισας η υπόθεση του θανάτου του 49χρονου εργάτη Χρήστου Ανεστιάδη που πνίγηκε σε υπόγεια δεξαμενή που κατέβηκε για να επισκευάσει αντλία άντλησης νερού στη Χαλυβουργία Βόλου, στις 4 Δεκεμβρίου του 2014.  Το τραγικό ατύχημα συνέβη στη Χαλυβουργία Βόλου το βράδυ της 4 Δεκέμβρη 2014. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός από συναδέλφους του. Η  απουσία του δεν έγινε αντιληπτή και άρχισαν να τον ψάχνουν όταν η σύζυγός του τον αναζητούσε απελπισμένα καθώς δεν επέστρεψε έγκαιρα από τη δουλειά του. Βρέθηκε τελικά στην υπόγεια δεξαμενή-τάφο αφήνοντας την σύζυγο (εργάτρια και η ίδια) χήρα και τα δυο ανήλικα παιδιά τους σε απόγνωση.

Η έφεση έχει ασκηθεί κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Βόλου το οποίο αθώωσε την εργοδοσία  παρά την έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας για την  παράλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας.  Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο θάνατος του Χρήστου Ανεστιάδη οφείλεται σε πνιγμό αφού είχε….. πεθάνει από καρδιακό νόσημα που προηγήθηκε του πνιγμού του στην υπόγεια δεξαμενή ψύξης του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι  στις 16 Αυγούστου 2006, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, πνιγμό σε δεξαμενή νερού, ο εργάτης Μελέτης Χατζέλα βρέθηκε νεκρός στο 2ο εργοστάσιο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ στο Βόλο δυο ημέρες μετά, αφού κανείς δεν τον αναζήτησε νωρίτερα.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ