Βασίλης Λεβέντης: Καταστροφικές δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2017

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν δύο εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2017 έκανε σήμερα από το Βόλο ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, Ο κ. Λεβέντης μίλησε σε εκδήλωση φίλων και μελών του κόμματος στο δημαρχείο του Βόλου. Επιπλέον επισήμανε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα «έχουν βρει» για να κάνουν κυβέρνηση με την προοπτική νίκης της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, σε μια «αδύναμη» συμμαχία που δεν θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ο Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα

IMG_6361

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα υπογράψει ό,τι ζητούν οι δανειστές όμως αυτά τα μέτρα δεν βγαίνουν και η κοινωνία θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Επισήμανε ότι αν ο κ. Τσίπρας παραμείνει στην εξουσία θα καταρρεύσουν τα ποσοστά του και τελικά θα γίνουν εκλογές πολύ σύντομα για να «μην καταντήσει ο το ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ». Επιπλέον επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να φέρει επενδύσεις στη χώρα, καθώς οι μισοί στην κυβέρνηση δεν πιστεύουν καν στο ευρώ. Επιπλέον χαρακτήρισε και τη Ν.Δ. επικίνδυνη γιατί υπόσχεται πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, όπως ελαφρύνσεις φόρων, μείωση ΕΝΦΙΑ κ.α. Επιπλέον ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης συμμάχησε με την κ. Γεννήματα για να κάνουν κυβέρνηση αλλά οι έδρες που θα έχουν δεν ξεπερνούν τις 152, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος και δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα στο 2017, πράγμα καταστροφικό για τη χώρα. » Ο λαός δε δίνει πιστώσεις επ’άπειρον σε ψεύτες, γιατί είναι ψεύτης όποιος λέει ότι μπορεί να κόψει φόρους, αν δεν έχει πειστικό σχέδιο επενδύσεων».

Τόνισε ότι η  η Ένωση Κεντρώων στήνει μέτωπο αλήθειας και αποδόμησε τις επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με την επιλογή στελεχών του κόμματός του που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών. Επιπλέον επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα, τονίζοντας ότι σε αυτό μεταστεγάστηκαν «κρατικοδίαιτοι πασοκτζήδες».

Καταστροφικές δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2017

Εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την πραγματική δύναμη του κόμματός του και ότι είναι στημένες για να δείχνουν ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, «το δεκανίκι της Ν.Δ.». Τόνισε ότι «όλοι αυτοί που πήγαν στο ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτοί που έβαλαν τη χώρα στο μνημόνιο». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης αποδεχθεί τα εννέα σημεία πάνω στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί μία προγραμματική συμφωνία. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το κόψιμο των συντάξεων των πλουσίων, η απόλυση των αργόμισθων του δημοσίου κ.α., και «χωρίς να ζητάω ανταλλάγματα όπως έκανε ο Π. Καμμένος, αλλά θα ψηφίζω ό,τι χρειάζεται για να σωθεί η χώρα».

IMG_6367

Να θωρακίσουμε την ελληνική κτηνοτροφία

Αναφορικά με τη συμφωνία CETA στην οποία αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να σταθεί απέναντι σε μια τέτοιου μεγέθους συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι δυστυχώς έχει αδυναμίες που μπορεί να πλήξουν την ελληνική κτηνοτροφία που δεν έχει θωρακιστεί κατάλληλα.  «Υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους να προσαρμοστούν».

Επικίνδυνο το πινγκ-πονγκ Τούρκων-Καμμένου

Αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί η  χώρα μας με τη γείτονα Τουρκία επισήμανε ότι «το πινγκ-πόνγκ απειλών Καμμένου και Τούρκων θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο. Οι Τούρκοι είναι τρελοί». Τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις. «Να αγοράσουμε τα αεροπλάνα F35 και να προσλάβουμε πενταετούς θητείας μονίμους για να χρησιμοποιηθούν ως χειριστές των όπλων, στον στρατό ξηράς, γιατί εκεί πάσχουμε» εξήγησε.

ΠΗΓΗ