Βελεστίνο: Κουκουλοφόροι διέρρηξαν δέκα μαγαζιά στον κεντρικό πεζόδρομο

Δυο άνδρες με κουκούλες στο πρόσωπό τους διέρρηξαν δέκα περίπου καταστήματα, καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, από τα οποία αφαίρεσαν μετρητά που υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία σήμερα τα ξημερώματα. Τους δυο κουκουλοφόρους εντόπισαν γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα δυο νεαροί και αμέσως ειδοποίησαν τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, νεαρός ιδιοκτήτης καφετέριας που βρίσκεται στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, αφού έκλεισε το κατάστημά του, συναντήθηκε με φίλο του που επίσης διατηρεί καφετέρια κοντά στη δική του. Οι δυο νεαροί άνδρες βρισκόταν μέσα στο μαγαζί όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στον πεζόδρομο. Έκλεισαν τα φώτα, κλείδωσαν τις πόρτες του καταστήματος και κρύφτηκαν. Ο ένας από τους δύο νεαρούς, γιος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπου Πάσχου, ειδοποίησε τους γονείς του και εκείνοι με τη σειρά τους την αστυνομία.

Την ώρα που οι διαρρήκτες προσπαθούσαν να ανοίξουν την καφετέρια όπου ήταν μέσα κρυμμένοι οι δύο νεαροί, ήδη είχε φτάσει στον πεζόδρομο ο κ. Πάσχος και έριξε πάνω τους τα φώτα του αυτοκινήτου του. Οι δύο διαρρήκτες  τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στα στενά, με κατεύθυνση προς το ρέμα του Ξηριά, όπου είχαν αφήσει ένα μηχανάκι. Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο που τους ακολούθησε δεν φαίνεται να  γνώριζαν καλά την περιοχή καθώς δεν έβρισκαν την διέξοδο για την εθνική οδό. Ταυτόχρονα τους εντόπισε και το περιπολικό που τους κυνήγησε,  αλλά κατόρθωσαν να ξεφύγουν.

ΠΗΓΗ