Βροχές καταιγίδες και χιόνια έως το πρωί της Κυριακής (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες με Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, πυκνές σε κεντρική Στερεά και βόρεια Πελοπόννησο, χαρακτηρίζουν τον καιρό για το Σάββατο 12/1. Τοπικός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ. Από 4 έως 8 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 1 έως 6 στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα έως και το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν στο Νότιο Ιόνιο και σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Πιο αναλυτικά, έως το βράδυ του Σαββάτου βροχοπτώσεις αναμένονται στη Νότια Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως το πρωί του Σαββάτου δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 9 στο Αιγαίο.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ