Βόλος: Έκθεση «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα & και το παιχνίδι με τις μάσκες»

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα & και το παιχνίδι με τις μάσκες» πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, το απόγευμα, στο ισόγειο του κτιρίου Τσικρίκη.

Η έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που διοργανώνουν το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σε συνεργασία με την οργάνωση Save the Children, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας, για παιδιά-πρόσφυγες (ηλικίας 3 έως 18 ετών), που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Σχιστού και του Ελληνικού Ι & ΙΙΙ στην Αττική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις άτυπης εκπαίδευσης, δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες καθώς και νομική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η έκθεση αποτελείται από μάσκες, που έφτιαξαν παιδιά και έφηβοι πρόσφυγες, καθώς και σχετικές φωτογραφίες του Νίκου Κολοβού, που απεικονίζουν το συνολικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου μάσκας, το οποίο υλοποίησε το Δίκτυο μαζί με τα παραπάνω παιδιά που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό και στο Ελληνικό ΙΙΙ.

Το παιχνίδι με τις μάσκες που τα ίδια τα παιδιά έφτιαξαν και ζωγράφισαν με το δικό τους τρόπο, αποτελεί έναν πρωταρχικό διάλογο με τον υπαρξιακό πυρήνα του εαυτού, την επικέντρωση στο ποιος/ά είμαι. Οι μάσκες τους εκφράζουν την ιδιαιτερότητα των συναισθημάτων αλλά αποτυπώνουν και την πολιτισμική διάσταση μέσα από τον απόηχο του τόπου καταγωγής, του ταξιδιού, του συναισθηματικού φορτίου που φέρουν.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ισόγειο του κτιρίου «ΤΣΙΚΡΙΚΗ» (Γαμβέτα 6 – Ιάσονος 145), από τις 26 Απριλίου 2017 έως τις 10 Μαΐου 2017, 9.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00.

Για ομαδικές επισκέψεις, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 24210-74505

(Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» δραστηριοποιείται από το 2004 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Μέσα από εξειδικευμένα παιδαγωγικά προγράμματα, δημιουργικές ομάδες, αλλά και δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης το Δίκτυο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Επιπλέον, με πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, θεσμικές παρεμβάσεις και συνεργασίες με φορείς, ιδρύματα, ΜΚΟ και διεθνείς οργανώσεις, το Δίκτυο επιδιώκει τη διάδοση αλλά και την εφαρμογή στην πράξη της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού).

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Αποσύρει την παλιά και καταθέτει νέα αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ η ΔΕΥΑΜΒ
Next Μουζάκι: Υπέρ της αξιοποίησης των νερών της "Γκούρα" παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων