Βόλος: Έντονες διαφωνίες για την μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου σε Συνεδριακό

Με πολλές παρατηρήσεις δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ενέκρινε σήμερα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου και την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός, επισήμανε ότι είναι υπερβολικό το ποσό του 1.200.000ευρώ για να μετατραπεί ένα Εκθεσιακό Κέντρο σε συνεδριακό. «Όχι μόνο το ποσό είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να δούμε και την σκοπιμότητα. Δεν δικαιολογείται ένα τέτοιο ποσό. Προτεραιότητα αποτελούν άλλα έργα υποδομών», επισήμανε και τόνισε ότι δεν υπάρχει  οικονομοτεχνική μελέτη για το τι θα αποφέρει στο δήμο μία επένδυση τέτοιου μεγέθους. «Γιατί δεν τα ξοδεύουμε αυτά τα χρήματα για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου? Με αυτή την οικονομική συγκυρία να ξοδέψουμε ένα τέτοιο ποσό για άλλες ανάγκες. Να το κρατήσουμε «μαξιλάρι». Μπορούμε να το κρατήσουμε, για το δίκτυο, για το νερό, για τους αγωγούς κ.α.Αυτές είναι οι προτεραιότητες για εμάς».
Ο αντιδήμαρχος Αγριάς κ. Μαλαματίνης τον αμφισβήτησε ενώ ο κ. Μιτζικός, διερωτήθηκε γιατί να δίνεται στην ΑΝΕΒΟ ποσό 127.000 ευρώ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και ποιο είναι το έργο της, με τον κ. Μουλά να τονίζει ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής κι αυτά έχει αποφασίσει.

Επιφυλάξεις για τη μετατροπή του εκθεσιακού σε συνεδριακό εξέφρασαν και οι έξι ανεξάρτητοι με τον Κ. Γαργάλα να αναφέρει ότι  η μετατροπή του εκθεσιακού σε συνεδριακό λειτουργεί ανταγωνιστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι έργο βιτρίνας, δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και πρότεινε να κρατηθούν τα χρήματα και να υπάρξει άλλη δρομολόγηση αυτών.

Σκάνδαλο χαρακτήρισε το έργο ο Φ. Λαμπρινίδης της «Επιλογής Ευθύνης».

ΠΗΓΗ