Βόλος: Αίτημα για ένταξης ζημιών παραγωγών αμυγδαλιάς σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ

Με έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας ζητά να  διερευνηθεί η δυνατότητα να ενταχθεί η ζημιά σχετικά των παραγωγών αμυγδαλιάς του Δήμου σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στον έγγραφο επισημαίνει, ότι δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας κυρίως στην ποικιλία Ferragnes αλλά και σε άλλες ποικιλίες αμυγδαλιάς. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ήρθε σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω της ανησυχίας και της αναστάτωσης των παραγωγών και ιδιαίτερα με τον καθηγητή Δενδροκομίας, κ. Νάνο Γεώργιο, ο οποίος με πραγματογνωμοσύνη του αναφέρθηκε ότι η ακαρπία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον περασμένο χειμώνα και διήρκησαν έως και το μήνα Μάρτιο. Η παραγωγή των αμυγδάλων είναι σχεδόν μηδενική και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στους παραγωγούς.
Ο κ. Νασίκας τόνισε: «Πολλοί παραγωγοί αμυγδάλων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ζημιών. Εμείς ως Δημοτική Αρχή βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθούν λύσεις ανακούφισης σε όλους τους παραγωγούς και να ενταχθεί η ζημιά σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ».

ΠΗΓΗ

Prev Περιφερειακό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Βόλο
Next Πάνω από 600 παιδιά πήραν μέρος στα Ρήγεια 2017