Βόλος: Ανάπλαση πλατείας Αναύρου σχεδιάζει ο δήμος

Στην ανάπλαση της πλατείας Αναύρου σκοπεύει να προχωρήσει η δημοτική αρχή, ένα έργο που αν τελικά εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κατασκευαστεί με ίδιους πόρους. Πρόκειται για ένα σχεδιασμό που “θα νοικοκυρέψει” την πλατεία κυκλοφοριακά και θα τις προσδώσει χρώμα με τις πράσινες παρεμβάσεις. Η εισήγηση θα έλθει προς συζήτηση στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής βιώσιμης κινητικότητας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, Κώστας Καραγιάννης, στο χώρο θα δημιουργηθεί μία κεντρική νησίδα ενώ θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια θα τοποθετηθούν καινούργια φωτιστικά και παγκάκια. Επιπλέον με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν θα κινούνται στο υπόλοιπο της νησίδας οχήματα, πεζοί και ποδήλατες. Επιπλέον, ανεξάρτητα από τις παρεμβάσεις συζητείται και το σενάριο να υπάρξει κυκλική κίνηση των λεωφορείων των γραμμών 1 και 3 που και σύμφωνα με την υπηρεσία αλλά και των πελατών του ΚΤΕΛ, θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών. Όπως επισήμανε ο κ. Καραγιάννης, από τη στιγμή που το έργο εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, το έργο μπορεί να ξεκινήσει μετά από δύο μήνες και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με ίδιους πόρους.

Σε δύο μήνες ξεκινά το έργο κατασκευής των κυκλικών κόμβων

Σημειώνεται ότι το έργο κατασκευής των τεσσάρων κυκλικών κόμβων θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου καθώς την περασμένη εβδομάδα δόθηκε και η έγκριση για το ύψος της εργολαβίας από το ελεγκτικό συνέδριο. Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, οι πρώτοι κόμβοι που θα κατασκευαστούν είναι αυτοί Λαρίσης και Διμηνίου και στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ενώ μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν και οι άλλοι δύο. Σημειώνεται ότι ήδη διερευνάται πως θα γίνει η εκτροπή της κυκλοφορίας για τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των οδηγών. Το έργο των τεσσάρων κόμβων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018.

 

ΠΗΓΗ