Βόλος: Ανέβαλε τη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή εξαιτίας της παρουσίας πολιτών που είναι κατά της καύσης σκουπιδιών

Να αναβάλει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αύριο, επέλεξε η δημοτική Αρχή Βόλου, εξαιτίας της παρουσίας σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, 40 περίπου μελών της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών που συστάθηκε πρόσφατα. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να ζητήσουν να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου, αλλά η δημοτική αρχή στάθηκε ανένδοτη ως προς το να τους ακούσει.

Στο αίτημα του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μάρκου Βαξεβανόπουλου, να ενημερώσει το σώμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς αρνήθηκε, παρά τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων, που φώναζαν ότι δεν μπορεί να στερεί από τους πολίτες τον λόγο.

Η Δημοτική Αρχή αποχώρησε με γιουχαΐσματα για να επιστρέψει μετά από μερικά λεπτά της ώρας, με την προοπτική να ξεκινήσει η συνεδρίαση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως και έγινε για λίγο. Υπό τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων ωστόσο, έγινε νέα διακοπή και όταν η δημοτική Αρχή επέστρεψε, ο κ. Μουλάς προειδοποίησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία, αν οι συγκεντρωμένοι δεν αποχωρούσαν.

Μπροστά στην ανένδοτη στάση των συγκεντρωμένων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν ξανά από την αίθουσα για να επιστρέψουν μισή ώρα αργότερα, ανακοινώνοντας  ότι η συνεδρίαση διακόπτεται για αύριο Τρίτη στις 6 το απόγευμα. Ραντεβού για αύριο όμως, έδωσαν και τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών.

Να σημειωθεί πως μετά την αποχώρηση της ομάδας πλειοψηφίας κι ενώ οι συγκεντρωμένοι ενημέρωναν τους συμβούλους των μειοψηφιών για το αίτημά τους, το Δημαρχείο τυλίχθηκε στο σκοτάδι, λόγω πτώσης του γενικού διακόπτη, ενέργεια που αποδόθηκε στην δημοτική Αρχή προκειμένου να αποχωρήσουν οι συγκεντρωθέντες.

Σε ανακοίνωση της πάντως, λίγο αργότερα, η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για φασίζουσες συμπεριφορές  και τραμπουκισμούς και αποδίδει την ενέργεια αυτή, στα μέλη της Επιτροπής Πολιτών, κατηγορώντας τους ότι διέκοψαν τη συνεδρίαση.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Εξαπάτησαν 62χρονο με πρόσχημα την αγορά κατασχεμένων λιπασμάτων
Next Βόλος: Σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία για μέλη της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών