Βόλος: Αναγόρευση Geoffrey Hodgson σε επίτιμο Διδάκτορα του Π.Θ.

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναγορεύτηκε χθες το απόγευμα ο Βρετανός καθηγητής Geoffrey Hodgson.

IMG_4766 (003)

Ο καθηγητής έχει διεθνή ακαδημαϊκή μαρτυρία αλλά και γνωστό πολύτομο και πολυσχιδές επιστημονικό έργο. Είναι καθηγητής στο University of Hertfordshire και θεωρείται ένας από τους διαπρεπέστερους σε παγκόσμια κλίμακα οικονομολόγους. Η τελετή αναγόρευσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής του 5ου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Οικονομικής που πραγματοποιείται στο Βόλο από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2017.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

–          Προσφώνηση του Καθηγητή Geoffrey Hodgson από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Γεώργιο Κ. Πετράκο.

–       Χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητή Μιχάλη Σ. Ζουμπουλάκη.

–       «Έπαινο» προς τον Καθηγητή Geoffrey Hodgson από τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΟΕ Πασχάλη Αρβανιτίδη

–       Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητή Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκη.

–       Επίδοση του Ψηφίσματος, του Διπλώματος και του Διασήμου του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

–       Καθηγητή Μιχαήλ Σ. Ζουμπουλάκη.

–       Ομιλία του τιμώμενου με θέμα:

«Property rights, the Glorious Revolution and the rise of British capitalism»

Την εκδήλωση πλαισίωσε μικρό  μουσικό πρόγραμμα με έργα για δύο κιθάρες του Μάνου Χατζιδάκι. Ερμήνευσαν οι καθηγητές Τάσος Ιωακειμίδης και Ντίνος Γκρίνιας του Ωδείου Βάσως Κεχαϊδου-Κορφιάτη.

ΠΗΓΗ

Prev Στην Καρδίτσα την Κυριακή ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας Ηλ. Ξανθάκος
Next Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η παράδοση των εργατικών κατοικιών Καρδίτσας