Βόλος: Ανακατασκευή Αθλητικού Κέντρου σε Συνεδριακό

Ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα οι εργασίες ανακατασκευής του Εκθεσιακού – Αθλητικού Κέντρου, στο πεδίο Άρεως, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό συνεδριακό κέντρο και χώρος συνάρθροισης κοινού, συνολικής χωρητικότητας 2721 θεατών, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Βόλου.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, μέσω του συνεδριακού τουρισμού, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων μεγάλης κλίμακας, λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου.

Η Δημοτική Αρχή ζητεί την κατανόηση των πολιτών και των συλλόγων που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα το Εκθεσιακό για τις δραστηριότητες τους, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντονα οι υπάρχουσες ανάγκες θα ικανοποιούνται από το υπό αποπεράτωση σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς.

Το Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο / Γυμναστήριο Βόλου κατασκευάστηκε από το Δήμο

Βόλου με αριθμό οικοδομικής άδειας 378/91 σε οικόπεδο εμβαδού 3866μ2 και είναι

κτίριο χαλύβδινης κατασκευής, ορθογωνίου σχήματος, διαστάσεων 37Χ57 μ ύψους 10 μ με συνολική επιφάνεια 2.382μ2 και καλυπτόμενη επιφάνεια 2.116,00μ2

Το συνεδριακό κέντρο θα έχει χωρητικότητα 1997 θεατών στη αίθουσα του ισογείου, στο υφιστάμενο πατάρι 382 θεατές στη Προσθήκη – επέκταση δύο τμημάτων παταριού από μεταλλική κατασκευή επιφάνειας 226,00μ2 – 364 θεατές. Η συνολική χωρητικότητα του συνεδριακού θα είναι 2721 θεατές.

Το έργο ήταν προϋπολογισμένης δαπάνης 1.200.000 ευρω, αλλά με την έκπτωση που δόθηκε της τάξεως του 59% «έπεσε» στις 490.230 ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης από τη σύμβαση που υπέγραψε η μειοδότρια τεχνική εταιρία VASARTIS ΑΕ είναι έξι μήνες.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Τουριστικό άνοιγμα του Βόλου σε Βέλγιο και Ολλανδία
Next Στο Σμόκοβο Κ. Αγοραστός, Β. Τσιάκος και Θ. Σκάρλος