Βόλος: Ανησυχούν οι εθελοντές της “Άνωσης” ενόψει του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο

 Αρκετοί βολιώτες βρέθηκαν σήμερα στο πάρκινγκ απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο προκειμένου να παραλάβουν τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει μέσω της Άνωσης, το κίνημα εθελοντών χωρίς μεσάζοντες, που στα πεντέμισι χρόνια δράσης του, από τον Φεβρουάριο του 2012, έχει αγκαλιαστεί, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους παραγωγούς.

Ωστόσο, οι εθελοντές εκφράζουν φόβους κι ανησυχίες, καθώς πριν μία βδομάδα κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο παραγωγών και για τις λαϊκές αγορές που προβλέπει μεταξύ άλλων, όπως επεσήμαναν μετατροπή του Κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες σε μία επονομαζόμενη αγορά καταναλωτών σαν μια δεύτερη λαϊκή αγορά, που δε θα είναι ανεξάρτητη κι αυτοοργανωμένη.

Όπως δήλωσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Άνωσης, ο εθελοντής Δημ. Τσιλογιάννης «Στην ουσία θα υποχρεώσει τις ομάδες από τη μία πλευρά να αποκτήσουν νομική μορφή και από την άλλη να μπουν κάτω από την σκέπη των Δήμων και να αποφασίζουν οι Δήμοι. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στις επιτροπές και σε μερικές ημέρες, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή».

Ο κ. Τσιλογιάννης, σημείωσε ότι οι εθελοντές της Άνωσης, σε συνεργασία και με άλλες αντίστοιχες εθελοντικές ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, θα επιδιώξουν μια συνάντηση αρχικά των εθελοντικών ομάδων και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο.

«Αυτός ο νόμος εγκλωβίζει αυτή τη δράση και στην ουσία θα λειτουργήσει ένα παζάρι που δε θα χτυπήσει την τιμή και δε θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα, όπως είχαμε μείωση τιμών όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν ο πρωταρχικός στόχος της Άνωσης. Αν μπορούσε να λυθεί το θέμα της μείωσης των τιμών θα είχε γίνει τόσα χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ