Βόλος: Αντίθετοι στην συγχώνευση ΑΤΕΙ με Πανεπιστημιακά

Την αντίθεση τους στην σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, κ. Απόστολος Μούσιος, θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός εκπαιδευτικών ανά μαθητή και από έναν προς 25 να γίνει ένας προς 15 μαθητές, να γίνουν μόνιμοι διορισμοί νηπιαγωγών και να είναι αυτοτελής η λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ακόμη την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών και ταυτόχρονα να διεκδικηθεί η προάσπιση του δημόσιου σχολείου, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, ποιοτικό και αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν ακόμη, διετή προσχολική αγωγή για παιδιά 4-6 ετών, αποκλειστικά από τις νηπιαγωγούς που αποφοιτούν από τα αντίστοιχα τμήματα προσχολικής αγωγής.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ