Βόλος: Αντιπαράθεση στην Οικονομική Επιτροπή με επίκεντρο το γκαράζ της Φιλελλήνων

Αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Μιχάλη Μιτζικού και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, δημιουργήθηκε κατά την συζήτηση του θέματος της κατάρτισης όρων και σύνταξης διακήρυξης του έργου «Πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Φιλελλήνων», στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Την αντιπαράθεση προκάλεσε η δήλωση του κ. Μιτζικού ότι, η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να βρει λύση με ιδιωτικές εταιρίες, ώστε να μην ξοδέψει από τα ταμεία του Βόλου 10 εκ. ευρώ ή να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ.

Κατηγόρησε συγκεκριμένα τις μειοψηφίες της Αριστεράς, ότι είναι συνοδοιπόροι με τη Δημοτική Αρχή, αφού ψήφισαν για το έργο, ενώ δεν υπάρχει ακόμη έκθεση βιωσιμότητάς του, ενώ επιπλέον, δεν έχει τελεσιδικήσει η δικαστική απόφαση για έκπτωση του αναδόχου.

Απαντώντας του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαρ. Πατσιαντάς, επισήμανε – μεταξύ άλλων – ότι το έργο, που έχει «βαλτώσει» από το 2008 και για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, πρέπει να ολοκληρωθεί. Κατηγόρησε δε τον Μ. Μιτζικό, ότι δίνει πολιτική διάσταση σε μια αρνητική ψήφο του, κατά των παρατάξεων της Αριστεράς.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Απ. Νάνος ρώτησε αν η άποψη του εξέφρασε ο κ. Μιτζικός είναι δική του ή της παράταξής του, ενώ ο αντιδήμαρχος, κ. Απ. Βεργής – Ζαρκάδας, απάντησε ότι αν έμπαινε το γκαράζ στο ΕΣΠΑ, δεν θα έμπαινε κανένα άλλο έργο.

«Όχι» των μειοψηφιών στον διάκοσμο

Εξάλλου, με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η κατακύρωση του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια με τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες στολισμού της πόλης, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 168.640 € με Φ.Π.Α.».

Ο Μιχ. Μιτζικός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται άλλος Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος. Όπως χαρακτηριστικά είπε «σε λίγο δεν θα έχουμε αποθήκες να τον βάλουμε», ενώ πρόσθεσε πως οι ενδιαφερόμενες εταιρίες δεν είναι από το Βόλο, που σημαίνει ότι θα φύγουν τα χρήματα σε άλλες πόλεις.

Αρνητικά επί του θέματος ψήφισαν και οι κ.κ. Μαρ. Πατσιαντάς και Απ. Νάνος.

ΠΗΓΗ