Βόλος: Απλήρωτοι για μήνες οι υγειονομικοί υπάλληλοι

Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες είναι το υγειονομικό προσωπικό σε κλινικές της Μαγνησίας όπως επισήμαναν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 9:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Σωματείου Σμαράγδα Λιάτσικου οι αποδοχές των εργαζομένων μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης έως και 40%, δεν ισχύουν συλλογικές συμβάσεις παρά μόνο ατομικές, ενώ τα οφειλόμενα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς οφείλονται στους εργαζόμενους από δύο έως τέσσερις μήνες, ανάλογα με την κλινική που εργάζονται. Στο Σωματείο Υγειονομικού Προσωπικού συμμετέχουν 300 μέλη από τους περίπου 700 που εργάζονται στον κλάδο υγείας στη Μαγνησία.

Επιπλέον οι υγειονομικοί απηύθυναν κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

 

«Καλούμε και οργανώνουμε ένα λαϊκό κίνημα το οποίο με πρωτοπόρο την εργατιά θα ανατρέψει το παρόν και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.
Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης», επισήμανε η κ. Λιάτσικου.

 

ΠΗΓΗ

Prev Σε κυκλοφορία ο δρόμος Αγνώντα – Πάνορμος στη Σκόπελο
Next Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ