Βόλος: Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί του ΔΙΕΚ

Απλήρωτοι παραμένουν μέχρι και σήμερα από την ημέρα που έγινε η πρόσληψή τους, στις αρχές Οκτωβρίου 2016, οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δημοτικό ΙΕΚ, λόγω του ότι ο επίτροπος βρίσκει μη σύννομες αρκετές από τις προϋποθέσεις πρόσληψής τους. Η διοίκηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα υπάρχουν και γίνονται προσπάθειες να δοθεί λύση, κάτι που δεν διαφαίνεται για την ώρα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου στέλεχος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ “στην ουσία μας ζητούν να ακυρώσουμε το διαγωνισμό και να προκηρύξουμε νέο. Τότε όμως είναι στον αέρα όλες οι προσλήψεις και οι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορέσουν να πάρουν ποτέ τα χρήματά τους”.

Οι εκπαιδευτικοί που κατήγγειλαν το γεγονός στην ΕΡΤ Βόλου επισήμαναν ότι κανείς από τη διοίκηση δεν τους ενημέρωνε τι συμβαίνει και ότι οι ίδιοι διερευνώντας το θέμα, ανακάλυψαν ότι έθετε θέμα νομότυπης διαδικασίας πρόσληψης ο επίτροπος.
Όπως ανέφεραν ο επίτροπος τηρεί το νόμο και αυτή που θα πρέπει να δώσει λύση είναι η δημοτική αρχή που από την αρχή γνωρίζει το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ