Βόλος: Αποσύρει την παλιά και καταθέτει νέα αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ η ΔΕΥΑΜΒ

Νέα αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ αναμένεται να καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ, το Δ.Σ. της οποίας αποφάσισε να παραιτηθεί από αυτή που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο του 2017. Η σχετική απόφαση λήφθηκε σε σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, κατά την οποία, εξουσιοδοτήθηκε ακόμη, ο πρόεδρος να υποβάλει μήνυση κατά τοπικής εφημερίδας για δημοσιεύματα που έχουν σχέση με τη ρύπανση στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέφανος Καραγιώργος, γνωμοδότησε ότι «η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να παραιτηθεί από το δικόγραφο της πρώτης αγωγής, γιατί, κατά τη γνώμη του περιέχει ατέλειες, μη σωστή δόμηση των πραγματικών περιστατικών, ενώ δεν είχε περιληφθεί η εκτενής έκθεση του πορίσματος του ΤΕΕ Μαγνησίας».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Πατσιαντάς, στην αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ προς την ΕΡΓΗΛ δεν περιλαμβανόταν η έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, το οποίο «συνέφερε» την Επιχείρηση και από το οποίο προκύπτει ύπαρξη μεγάλων ποσοτικών διαφορών μεταξύ των εργασιών που πράγματι είχαν εκτελεστεί, σε σχέση με εκείνες που είχαν πιστοποιηθεί και είχαν πληρωθεί, για ποσό περίπου 5,7 εκατ. €.

Να σημειωθεί πως, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Πατσιαντά «ποιος συνέταξε την πρώτη αγωγή» η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ήταν «ο κ. Αντ. Ξηρός».

ΠΗΓΗ