Βόλος: “Απουσία” των μονίμων καταγέλλουν οι συμβασιούχοι

Σε κατάληψη του αμαξοστασίου – από σήμερα κιόλας – προσανατολίζονται οι συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Βόλου, οι οποίοι συντάσσονται με την θέση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών, για την άρση του αδιεξόδου που έχει προκαλέσει η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την παράταση των συμβάσεών τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στην οποία ωστόσο, έδωσαν το παρών μόνο οι συμβασιούχοι, τα μέλη του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, εκπρόσωποι αριστερών συλλογικοτήτων και ελάχιστοι μόνιμοι υπάλληλοι.

20170626_111606

«Οι μόνιμοι υπάλληλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν έχουν δέσει τον γάιδαρό τους» δήλωσε με νόημα ο συμβασιούχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κ. Δημ. Κορωναίος, σχολιάζοντας την απουσία των μονίμων συναδέλφων του, προσθέτοντας πως το πρόβλημα μπορεί να μετακυληθεί και σε αυτούς.

«Αν σκληρύνουμε τη στάση μας και καταλάβουν ότι κινδυνεύει και η δική της θέση μόνο έτσι θα συνταχθούν στον αγώνα μας. Πρέπει να το καταλάβουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι γιατί αύριο- μεθαύριο θα γίνουν κι αυτοί δούλοι μεγαλοεργολάβων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, κ. Θάλεια Στάχτου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της πετάει τους συμβασιούχους στο δρόμο.

Όπως είπε, το απόγευμα θα γίνει παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και εν συνεχεία, το Δ.Σ θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει τη στάση του. Σχολιάζοντας και αυτή την απουσία των μονίμων υπαλλήλων από την συγκέντρωση, δήλωσε εξάλλου:

«Όλοι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο του».

Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου και εκπρόσωπος στην ΠΟΕ –ΟΤΑ, κ. Γ. Μαγιάκος τόνισε:

«Είναι αμφίβολο αν οι Δήμοι προκηρύξουν εκ νέου θέσεις αφού θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες και αυτό είναι πολύ χρονοβόρο. Αν ισχύσει δε, η διαδικασία ΑΣΕΠ, οι περισσότεροι συμβασιούχοι τίθενται εκτός, λόγω ηλικίας. Με βάση τα παραπάνω όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά αυξάνεται».

Ο Γ. Μαγιάκος παρατήρησε επίσης, ότι στους κόλπους των εργαζομένων δεν υπάρχει αλληλεγγύη κι εξήγησε: «Από το πρωί πήγα στην Διεύθυνση καθαριότητας να μιλήσω με το μόνιμο προσωπικό αλλά για έναν περίεργο λόγο είχαν εξαφανιστεί όλοι. Δεν συντάσσονται αν και οι συμβασιούχοι είναι οι άμεσοι συνεργάτες τους».

Ο ίδιος είπε ακόμη, ότι αν λείψουν οι συμβασιούχοι θα προκληθεί πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να κλείσουν άμεσα τα αμαξοστάσια και τους ΧΥΤΑ μέχρι την Πέμπτη που θα γίνει η πανελλαδική κινητοποίηση.

Τέλος η γραμματέας του Δ.Σ κι εκπρόσωπος της ΛΑΣ ΟΤΑ, κ. Εύη Καρυδάκη κατηγόρησε την πλειοψηφία του Συλλόγου λέγοντας ότι δεν βγήκε μπροστά κι άφησε τους συμβασιούχους μόνους τους.

Ενημέρωσε ακόμη, ότι στο Δήμο Νοτίου Πηλίου με απόφαση της δημοτικής αρχής οι συμβασιούχοι θεωρούνται εργαζόμενοι και πληρώνονται μέχρι τις 19 Ιουνίου, ενώ για τον Δήμο Σκοπέλου κατήγγειλε ότι ασκείται πίεση από τη δημοτική αρχή στους συμβασιούχους, με την ανάκληση των αδειών τους. τους.

«Σήμερα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουν καταλήψεις και στους ΧΥΤΑ και στα αμαξοστάσια» δήλωσε η κ. Καρυδάκη.

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Έκκληση για σωστή διαχείριση του νερού
Next Βόλος: Δεν συμφώνησαν σε κοινό ψήφισμα στήριξης των συμβασιούχων