Βόλος: Αποχώρησε ο εργολάβος μετά τις αντιδράσεις στην Καραμπατζάκη

ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η Φ. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ – 

Aποχώρησε τελικά γύρω στις 11:00 το συνεργείο του εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, στην οδό Καραμπατζάκη, προβαίνοντας από το πρωί σε ξήλωμα των πεζοδρομίων, στο πλαίσιο παρεμβάσεων που αποφασίστηκε να γίνουν και στις οποίες αντιδρούν έντονα, κάτοικοι της περιοχής.

Στις έντονες αντιδράσεις πολιτών που και σήμερα συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να αποτρέψουν τις εργασίες, ο εργολάβος επέδειξε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, λήφθηκε χθες, κατά πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση σχεδόν του συνόλου των συμβούλων των μειοψηφιών, όταν πληροφορήθηκαν πως ξεκίνησε κοπή δένδρων στην οδό Καραμπατζάκη.

 

Την απόφαση αυτή, πρόκειται να προσβάλουν σύμβουλοι των μειοψηφιών, όπως δήλωσε σήμερα, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, κ. Φωτεινή Κοκκινάκη, η οποία έδωσε το παρών στην οδό Καραμπατζάκη.

«Χθες βγήκε μια απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία εμείς σίγουρα θα προσβάλλουμε, διότι πάρθηκε την ώρα που η ένταση ήταν στο κατακόρυφο και τρέχαμε στους εισαγγελείς για παράνομη κοπή δένδρων. Με μια κόλα Α4 που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εισήγηση, παρά μόνο για διάνοιξη και τεχνικά έργα, πάρθηκε απόφαση, ενώ είχαμε αποχωρήσει, που αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια» τόνισε η κ. Κοκκινάκη, κάνοντας λόγο για υποκρισία και πολιτική απατεωνιά που διέπει τη Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά, παρά μόνο σε φασιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα. Πρόσθεσε δε, πως από το ΣτΕ όπου έχει γίνει σχετική προσφυγή, είναι έτοιμα τα χαρτιά για να επιδοθούν αρμοδίως στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες.

«Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε μια κοινωνία μ’ αυτό τον τρόπο. Η κοινωνία της πόλη μας δεν θέλει αυτό το έργο για περιβαλλοντικούς λόγους. Πριν από κάποια χρόνια είχαμε μπει μέσα στο ποτάμι και καταφέραμε να μείνει το κομμάτι αυτό ως πνεύμονας της πόλης. Δε θα καταστρέψουμε τίποτα. Να πάνε να καταστρέψουν τα σπίτια τους» δήλωσε με έντονο τρόπο η κ. Κοκκινάκη, κατά την άποψη της οποίας, όλα γίνονται εκ του πονηρού, την ώρα που η κοινωνία, η Εισαγγελία, το ΣτΕ ελέγχουν τη νομιμότητα αυτής της πράξης.

Η κ. Κοκκινάκη εκτίμησε τέλος, ότι τόσο τα γεγονότα αυτά, όσο και τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ του εν αργία δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Παν. Μποτσιβάλη σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Β. – ΝΠΣ Βόλος) λειτουργούν ως «καπνός» ώστε να σταματήσουν οι πολίτες να ασχολούνται με το ποιος είναι αυτός που έχουν ψηφίσει.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαργάλας επισήμανε ότι με απόφαση που αφορά έργο συντήρησης οδών ξηλώνουν την Καραμπατζάκη. Τόνισε “πως δεν έχει γίνει κανένας διαγωνισμός και το έργο ξηλώνεται με απόφαση της τεχνικής υπηρεσίας που ενέταξε το έργο της καταστροφής του δρόμου σε εργολαβία για συντηρήσεις οδών».  Όπως είπε, συντήρηση νοείται να σπάσει ένα πεζοδρόμιο και να το ξαναφτιάξουν, ή να κλείσουν λακκούβες. Δεν υπάρχει συντήρηση όταν φέρνεις μπουλντόζες για καταστροφές”, είπε. Η δημοτική αρχή έδωσε εντολή στην εταιρεία ΛΕΩΝ ΑΤΕ να σπάσει τα πεζοδρόμια.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ