Βόλος: Βαλκανικό Συνέδριο για θέματα Βιοηθικής προωθεί η Μητρόπολη Δημητριάδος

Ανακοινώθηκε σειρά εκδηλώσεων τον Ιούνιο με ιατρικό ενδιαφέρον

 

Σειρά εκδηλώσεων με ιατρικό ενδιαφέρον διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος, κατά τον μήνα Ιούνιο, με φορέα το Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης». Οι εκδηλώσεις αυτές, που έχουν να κάνουν με ζητήματα βιοηθικής, αλλά και εθελοντισμού, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν.

Η αρχή θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα, στις 7 το απόγευμα, οπότε θα πραγματοποιηθεί ειδική ανοικτή εκδήλωση με ιατρικό και βιοηθικό ενδιαφέρον και ομιλητή τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαο (Χατζηνικολάου), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μπροστά στο τέλος της ζωής και στο δίλημμα της ευθανασίας. Όπως γνωστοποίησε δε, τόσο ο κ. Ιγνάτιος, όσο και ο πρόεδρος των Λειτουργών Υγείας της Αγάπης, κ. Γ. Γεωργαδάκης, θα ακολουθήσει συνάντηση και συζήτηση μαζί του, στο πλαίσιο της προοπτικής, να διοργανωθεί στο Βόλο, Βαλκανικό Συνέδριο για θέματα βιοηθικής.

Εξάλλου, το Σάββατο 10 Ιουνίου, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Γενική Κλινική «ΑΝΑΣΣΑ» διοργανώνει Ιατρικό Συνέδριο στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι, θα τελεστεί σύντομη δέηση στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσης υπέρ των Επαγγελματιών Υγείας και ευλογηθούν οι ιατρικές στολές ενώπιον του Ιερού λειψάνου του Αγίου. Όπως δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής της Κλινικής, χειρουργός, κ. Κων. Μαραβέγιας, μέσω της συμμετοχής τους στο Συνέδριο, επιδιώκουν να συνδράμουν το έργο του σεβασμιωτάτου για την προώθηση του εθελοντισμού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7 μ.μ., θα τελεστούν τα εγκαίνια του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» της Ι.Μ. Δημητριάδος, στο κτήριο του παλαιού Κηροπλαστείου της Μητρόπολης (Θουκυδίδου 10).

Στη συνέχεια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Α. Γαζή), τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών για την κληρονομική αυτή νόσο και την αιμοδοσία. Στο πλαίσιο αυτό, τέλος, θα πραγματοποιηθούν δύο εθελοντικές αιμοδοσίες, μια από τον Σύλλογο στις 14 Ιουνίου, στον προαύλειο χώρο της πρώην Νομαρχίας και μία δεύτερη, την Κυριακή 25 Ιουνίου, ημέρα λήξης των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα, στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Αναφερόμενη στις ανάγκες σε αίμα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, παιδίατρος η ίδια, κ. Δέσποινα Λουκάκη, τόνισε ότι ο κάθε πάσχων χρειάζεται αίμα κάθε 15 ημέρες, για όλη του τη ζωή, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία είναι χρήσιμα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας, επιστήμονες και οικογενειάρχες με παιδιά και εγγόνια.

Στις ανάγκες σε αίμα – ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες – και στην χρησιμότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης.

ΠΗΓΗ