Βόλος: Για δεύτερη μέρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δρόμο

Με τη συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου για δεύτερη μέρα μετά τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση, τα σωματεία και οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να βροντοφωνάξουν: Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και την κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με ομιλία του Αποστόλη Ριζόπουλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος εισήμανε ότι “είναι ώρα να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα αυτό που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σαλπίζουν σαν κύριο στόχο: την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Τα μέτρα του 4ου μνημονίου είναι σαρωτικά για το λαϊκό εισόδημα και τα -όσα απέμειναν- εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Μέτρα που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση χιλιάδων ακόμα λαϊκών νοικοκυριών και στη διεύρυνση της παιδικής φτώχειας και στέρησης.

Είναι μέτρα μόνιμα, πάνω σε όσα μέτρα έχουν ήδη νομοθετήσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της θωράκισης δηλαδή και της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Είναι μέτρα που θα φέρουν νέα πιο βάρβαρα μέτρα, χωρίς να έχει πάτο το βαρέλι.
Ξέρουμε ότι σήμερα η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα. Ο σκυλοκαβγάς στη βουλή ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν από κοινού το προηγούμενο, 3ο μνημόνιο, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει κανένα. Ούτε να γεμίσει απογοήτευση το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του βάρβαρου πακέτου. Αντίθετα, να μας πεισμώσει για την ανάγκη να ισχυροποιήσουμε το εργατικό κίνημα, να ανέβει στο ύψος των σημερινών περιστάσεων.
Οι εργαζόμενοι είναι ώρα να συνταχθούν με τη γραμμή πάλης που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών, παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους. Να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη συγκρότηση και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας και στην προετοιμασία για νέους ταξικούς αγώνες, με όλες τις μορφές.

ΠΗΓΗ