Βόλος: Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο Αχ. Μπέος

Ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον Αχιλλέα Μπέο καθώς από την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Βόλου και μέχρι να υποχρεωθεί από τη δικαιοσύνη, είχε αποκλείσει την εφημερίδα «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο. Του επέβαλλε δε   ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η ποινή που του επιβλήθηκε μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ/ημερησίως και ο Αχ. Μπέος άσκησε έφεση.

Σημειώνεται ότι ο Α. Μπέος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες αναφορικά με το σκέλος της υπόθεσης για τις δημοσιεύσεις της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς ως επιχείρηση, σύμφωνα με το νόμο δεν είναι υποχρεωμένη να κατανέμει τις δημοσιεύσεις της με βάση το κριτήριο της ίσης κατανομής. Σε ότι αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, την πρώην πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για τη μεν πρώτη διότι κρίθηκε ότι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και για τον δεύτερο αναγνωρίστηκε η έλλειψη δόλου.

Δήλωση Μπέου 

Από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση:
Σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που, πάντως, σύντομα θα κριθεί στο Εφετείο Λάρισας, θέλω μόνο να υπογραμμίσω, ως απορίας άξιον, ότι μεταξύ τριών κατηγορουμένων, για το ίδιο ακριβώς «αδίκημα», καταδικάστηκα μόνο εγώ και δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω σχολιασμό!
Σημειώνω, ωστόσο, ότι τέτοιες αποφάσεις μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου εναντίον του συστήματος και της διαπλοκής.
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ουδενός ότι στη Δημοκρατία όλοι κρινόμαστε, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που κρίνουν ενώπιον ακροατηρίου, όπου σε κάθε πολίτη δίνεται η δυνατότητα να συνάγει τα συμπεράσματά του.
Επί της ουσίας οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι την σε βάρος μου απόφαση, επειδή αφορά μήνυση του Γιώργου Καρεκλίδη, την θεωρώ ως τίτλο τιμής και αναγνώρισης για την αντίσταση που προβάλλω στο σύστησα που αυτός υπηρετεί.
Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ο εκλεγμένος, μέσα από αδιάβλητες δημοκρατικές διαδικασίες, Δήμαρχος (έστω κι αν προσωρινά τελώ σε αργία) του Βόλου, έστω και αν διάφορα εργαλεία του συστήματος επιχειρούν να το αμφισβητήσουν …

ΥΓ Ειλικρινώς – και δεν αποφεύγω τον πειρασμό του σχολιασμού – διερωτώμαι πως γίνεται η δικαστική έδρα επί της αίτησης εξαίρεσης στο πρόσωπο του Εισαγγελέα Καραγιάννη, που υπέβαλα, να ζητεί στοιχεία, αποδείξεις και γεγονότα, ενώ για να εκδώσει την απόφασή της ικανοποιήθηκε πλήρως με μια απλή κατάθεση του… Καρεκλίδη.

 

 

ΠΗΓΗ