Βόλος: Δέσμευση δήμου για παραμονή των συμβασιούχων

Τη βούληση της δημοτικής αρχής να παραμείνουν στο δήμοι οι 81 συμβασιούχοι, κυρίως στις υπηρεσίες καθαριότητας επισήμανε ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ιάσονα Αποστολάκη, κατά τη συζήτηση του θέματος πρόσληψης 20 διμηνιτών για την εκτέλεση περιπολιών στα περιαστικά δάση στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών.
Ο κ. Θεοδώρου τόνισε ότι η δημοτική αρχή επιθυμεί όλοι οι συμβασιούχοι να παραμείνουν και ανέφερε ότι ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε ότι θα λύσει το θέμα της μονιμοποίησής τους.
“Δεν θέλουμε να φύγει ο κόσμος. Διάβασα σήμερα ότι ένας δήμαρχος στη χώρα υπέγραψε να φύγουν οι άνθρωποι. Εμείς δεν το θέλουμε” επισήμανε.
Επιπλέον στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η απομάκρυνση του περιπτέρου στην πλατεία της Ευαγγελίστριας. Αντίρρηση εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο περίπτερο είναι από τα παλαιότερα και έχει ιστορικά χαρακτηριστικά ενώ αν μετακινηθεί λίγο δεν θα εμποδίζει τη διέλευση των πολιτών. “Με μια κατάλληλη εμφάνιση και περιποίηση το περίπτερο θα είναι λειτουργικό και αισθητικά άρτιο και ο δήμος μπορεί να το χρησιμοποιεί για διανομή φυλλαδίων για τις δράσεις του και ο επισκέπτης να μπορεί να αντιληφθεί πως θα μπορούσε να ήταν τα περίπτερα πριν δεκάδες χρόνια”.

ΠΗΓΗ