Βόλος: Δημιουργική παρέμβαση στα προσφυγόπουλα του ΜΟΖΑ

Άλλη μία επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων ΜΟΖΑ πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας και της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, τα οποία απασχόλησαν τα μικρά παιδιά με μια δημιουργική δραστηριότητα.

Τους διάβασαν το παραμύθι « Το κανόνι της ειρήνης» από το βιβλίο της Φρόσως Χατόγλου «Καλημέρα ειρήνη», με παράλληλη μετάφραση.
Το παραμύθι αναφέρεται σ’ ένα κανόνι που ήταν άγριο και δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι έχουμε ειρήνη και δεν μπορεί να σκορπάει πια τον τρόμο. Επίσης δεν ήθελε να πει καλημέρα σε μια μαργαρίτα που είχε φυτρώσει πάνω του. Τελικά μαλάκωσε , πείστηκε να καλημερίσει το λουλούδι και τότε χιλιάδες λουλούδια συγκεντρώθηκαν πανω του και του έλεγαν καθημερινά χιλιάδες καλημέρες. Κι εκείνο απαντούσε «καλημέρα» και ήταν σαν να έλεγε « Καλημέρα ειρήνη».

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και έκοψαν λουλούδια και τα κόλλησαν πάνω στο κανόνι κάνοντάς το από κατάμαυρο, πολύχρωμο.
Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς και στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επιπτώσεις τους στους λαούς, που είναι η φτώχεια, ο ξεριζωμός, η προσφυγιά.
Τέλος μοιράστηκαν γλυκά στα παιδιά.

ΠΗΓΗ

Prev Εκδήλωση για τη διεθνή ημέρα αστρονομίας στην παραλία του Βόλου
Next Ευρεία σύσκεψη φορέων της Καρδίτσας για τη φετινή αρδευτική περίοδο