Βόλος: Διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο παρουσία πολλών υπουργών

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ 24MEDIA –

 

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας με βάση τις υποδομές που διαθέτει ως Νομός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του 3ου Συνεδρίου Ανάπτυξης με θέμα «Σχεδιάζουμε τη Μαγνησία της επόμενης εικοσαετίας» που διοργανώνει στο Βόλο, ο «Όμιλος ΜΜΕ Καρεκλίδη» με την υποστήριξη της 24MEDIA. Το συνέδριο είναι διήμερο (Σάββατο και Κυριακή) και κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του, το παρών έδωσαν –μεταξύ πολλών άλλων – και κυβερνητικά στελέχη, και συγκεκριμένα, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομών της Μαγνησίας, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως τα πιο σημαντικά εξ αυτών, δηλαδή η ηλεκτροκίνηση Βόλου –Λάρισας και η επαναχάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε να μην διασχίζει τον αστικό ιστό της Νέας Ιωνίας Βόλου, πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Ιανουάριο του 2018.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, επισήμανε ότι διαθέτει τα τεχνικά εκείνα μεγέθη ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αεροπλάνα, ενώ –όπως είπε –υπάρχουν πολλά περιθώρια να αναπτυχθεί και ο εμπορευματικός του τομέας με την σύμπραξη ιδιωτών.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Κρέτσος, που στο συνέδριο μίλησε για το μέλλον της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής στη Μαγνησία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στο θέμα των fake news (το οποίο επίσης απασχόλησε την συζήτηση), χαρακτηρίζοντάς το πολύ σοβαρό ζήτημα και βλαπτικό για την ίδια την Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη βάλει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, ενώ σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Στο θέμα των fake news αναφέρθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, στον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ένα κατ’εξοχήν εργαλείο εκβιασμού.

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο για την συμβολή της κοινωνικής ασφάλισης στην οικονομία και την παραγωγική διαδικασία, τόνισε σε δηλώσεις του ότι σε δύο χρόνια από τώρα, με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος του ΕΦΚΑ, η διαφορά στην λειτουργία του θα είναι θεαματική.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Διπλή Βράβευση της Αλοννήσου - ert.gr
Next Καρδίτσα: Ομαλά οι εκλογές για Πρόεδρο της Κεντροαριστεράς