Βόλος: Διαμαρτυρία για τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις καθαρίστριες έκαναν σήμερα το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας και εκπρόσωποι άλλων Σωματείων και φορέων. Το αξιοσημείωτο είναι ωστόσο, ότι στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν οι 35 καθαρίστριες που απασχολούνται σε εργολάβο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο μετά τις 15 Απριλίου που λήγει η σύμβασή τους.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Σωματείου, κ. Μαρία Πλαγερά, με τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, οι περισσότερες από τις καθαρίστριες που εργάζονται στο Νοσοκομείο θα βρεθούν χωρίς δουλειά, καθώς στις 15 Απριλίου λήγουν οι συμβάσεις τους.

«Ο μεν εργολάβος τις καθησυχάζει ότι θα προσφύγει δικαστικά και θα δικαιωθεί, για να ανανεώσει την εργολαβία, η δε Διοίκηση του Νοσοκομείου τους λέει ότι τους έχει δώσει μπόνους, διότι εργάζονται σε δημόσια κτίρια και θα προσληφθούν με το νόμο ΑΣΕΠ, τη στιγμή που βασικός παράγοντας των κριτηρίων είναι η κάρτα ανεργίας», είπε η κ. Πλαγερά, η οποία ωστόσο, εκτιμά ότι οι καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος θα μείνουν εκτός από τον ΑΣΕΠ. Πρόκειται δε, για γυναίκες ηλικίας άνω των 40 ετών, οι περισσότερες, γεγονός που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναπιάσουν δουλειά.

Σχολιάζοντας τέλος, το γεγονός ότι στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε για χάρη τους, οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου δεν έδωσαν το παρών, η κ. Πλαγερά δήλωσε ότι είναι φοβισμένες και δεν φαίνονται διατεθειμένες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

ΠΗΓΗ